A Doug Martin blama - És a magyarázat

Mint ismeretes a Saints elleni mérkőzésen Dirk Koetter-ék nem küldték pályára Doug Martin-t. Pedig sérülés nem akadályozta a pályára lépést.

Dirk Koetter az esetről:
- " Ahogy elmondtam korábban, úgy döntöttünk, hogy a Saints elleni mérkőzésen ez a legjobb megoldás a csapatnak. Nem csak a futóknál hoztunk döntéseket, minden pozícióban."
A riporter kérdése, mi lesz a hétvégén?
-" Erre nem tudnék konkrét választ adni. Nem tudnék jól válaszolni erre Önnek. Hoztunk bizonyos döntéseket. Álláspontom az, hogy ha majd nyilvánvaló lesz, akkor beszéljünk a későbbi lehetőségekről. Ez a helyzet."
A vezetőedző magáról Doug Martin-ról:
-" Meg kell védjem őt! Ő nagyon keményen játszik. Nekünk kellene utat biztosítani a futásokhoz. De ismétlem. Úgy éreztem a Saints ellen Jacquizz jobb lehetőséget kínál nekünk. És jó munkát is végzett. Az emberek azt kérdezik, mi lett volna, ha Doug is pályán van. De nem volt ott. Ez nem csak rajtam múlik. Én mindig próbálom azt tenni, ami a csapatnak a legjobb."

Nos! Nem tudom mennyiszer hallottátok már bármelyik NFL szakvezetőtől, hogy taktikai okból hagyja ki első számú futóját. Ezt gondolom maga Koetter sem gondolhatja komolyan. A helyzet az, hogy Martin valóban nem produkál jó évadot. Messze-messze elmarad attól, amit a holtszezonban való szerződéshosszabbítása után vártunk tőle. Persze az okokat lehet boncolgatni! Sérülések és egy alapjaiban elhibázott csapatépítési taktika hátráltatja szereplésében. Ahogy Koetter is rávilágít, a támadófal és a blokkolási séma nem megfelelő. Tulajdonképpen két mérkőzésen működött csak. Az egyik egy 49ers elleni találkozó, a másik vicces módon pont a legutóbbi Saints elleni mérkőzés. Ahol viszont Doug nem volt ott. Egyértelmű volt, hogy a futásoknál a szél felé irányuló támadásokban bízik Koetter, amiben Jacquizz valóban mozgékonyabb. Ugyanakkor abba egész egyszerűen nem lehet beletörődni, hogy a középre irányuló futásaink eredménytelenek.

Természetesen nem akarom elverni a port Doug Martin-on, mert egyértelmű, hogy a kialakult helyzet nem az ő hibája egyedül. Először is! Jason Licht sokadik hibájának tartom, hogy amíg hosszútávú szerződést kötött lejáró szerződésű futójával, addig a támadófal összetételében és a blokkolási séma kialakításért felelős edző személyében nem eszközölt megnyugtató változásokat. Pedig negatív jelek már tavaly is mutatkoztak.

Aztán ott van az is, hogy miért köt egy futóval szerződéshosszabítást egy csapat? Mert úgy gondolja nem talál jobbat. A Redskinst tudom példának felhozni, akik még azzal az Alfred Morris-szal sem hosszabbítottak, aki draftolása utáni négy évéből háromban 1000 yard felett zárt. Inkább mindig megtalálták azokat a futókat a draftokon, akik újra és újra hasznosak tudtak lenni. Szóval kezdem azt érezni Jason Licht ebben vastagon benne van, s bizony ez már a sokadik blama, amihez hozzájárult. De erre mindenképpen visszatérünk majd a holtszezon során!

Viszont mi lesz Doug Martin-nal? Az egyértelmű ezek után, hogy Koetter nem bízik benne. Viszont elküldeni sem érdemes, tekintve még a következő idényre is 7 millió garantált összeg terheli utáni a sapkát. Igazi patthelyzet, igazi blama. Amondó vagyok, most már nem lenne szabad éreztetni vele a bizalom ilyen mértékű hiányát. Inkább kellene építeni egy csapatot. Egy csapatot támadófallal, amiben Martin helye is megtalálható. Ha már egyszer hosszabbítottunk vele. Hibás döntések sorát érzem ebben a helyzetben.

És később kiderült a magyarázat!

Doug Martin-t nem megengedett teljesítményfokozó használata miatt négy meccsre elkaszálták. Ebbe nem fog beletartozni a Saints elleni. A következő fordulótól kezdődik és a jövő szezon első három mérkőzését érinti még. A csavar az a dologban, hogy Martin szerződésében van egy erre vonatkozó passzus. Ez pedig barátaim lehetővé teszi a csapat számára, hogy szerződést bontsanak vele anélkül, hogy ez a fizetési sapkát negatívan befolyásolná. Van egy olyan érzésem, hogy itt ezen az oldalon már csak egy cikk lesz, ami Doug martin-ról fog szólni.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com