Buccaneers FA értékelő, akik csalódást okoztak

A mögöttünk lévő 2016-os szezonra visszatekintve sajnos megint láthattunk pár játékost, akik azon igazolások sorát gyarapították, akikkel Jason Licht derekasan befürdött. GM-ünknek volt már pár ilyen húzása korábban is, hiszen gondoljunk csak Josh McCown-ra, Anthony Collins-ra, Michael Johnson-ra, Oniel Cousins-ra s sajnos ide sorolhatjuk Alterraun Verner-t is.

Előre jelezném, hogy a most jövő lista egy szubjektív magán vélemény. Ezért aztán szívesen fogadok bármilyen ellenkező meglátást is! Kezdjük!

- J.R. Sweezy. A falember leigazolása már a szerződtetés időpontjában rossz érzést váltott ki belőlem. De nem csak belőlem! Ha emlékeztek még, tulajdonképpen mindenki rajtunk röhögött olvasva, Jason Licht-nek milyen kontraktust sikerült kötnie a guard-dal. Aztán elérkezett a pillanat, hogy Licht és Sweezy bebizonyítsa, igenis van ebben a dologban fantázia. A baj csak az volt, hogy Sweezy nem volt ott a pályán. Egy rejtélyes hát sérülés miatt még egy előszezon meccset sem sikerült abszolválnia. Miközben a futójátékunk, melynek elősegítésére érkezett, egész évben döglődött. Tette mindezt az idén 9,5 millió dollárért. Csak összehasonlításként! Tyron Smith, a Dallas kiváló vakoldali tackle-je 6,8 millióért robotolta végig ezt a szezont. Ezt aztán véleményem szerint mindennek lehet nevezni, csak jó igazolásnak nem!

-Doug Martin. Tartom magam az álláspontomhoz, hogy egy futóval csak abban az esetben kötsz hosszútávú szerződést, ha a blokkoló játékosok személyét és az azokat edző stábtagot megtaláltad! Douggal ennek hiányában történt a hosszabbítás! Így aztán nem is túlzottan nagy csoda a rendkívül visszafogott teljesítmény, ami 2,9 yard/ futás átlagban merül ki. Összesen nulla darab 20+ yardos megmozdulás mellett, ami running back-ünktől elég szokatlan. Még szerencse, hogy Doug megtette azt a szívességet, hogy szerződését tiltott teljesítményfokozó miatti eltiltás miatt, felbontottnak lehet tekinteni!

-Daryl Smith. Bevallom nekem a Ravens-es Smith játéka rendkívül tetszett. Ugyanakkor Daryl a Bucs játékához nem sokat tett hozzá, bár azt sem mondhatom, hogy túl sokat vett el. Teljesen szürke produkciót láttam tőle, ha csak azt az egyetlen interception-t nem számolom. Nyilván ennek a pozíció váltáshoz is köze lehet, hiszen Baltimore-ban 3-4-es alap felállás mellett belső linebacker-t játszott, míg nálunk 4-3-as alap felállás mellett külső linebacker-t. Amíg a Hollóknál pozíciójában jó passz elleni védőnek számított, addig nálunk már koránt sem volt így. Sajnálom, mert mint említettem bíztam benne, hogy ő beválhat!

Hála Istennek voltak azért olyan játékosok is a 2016-os FA piac igazolásai közül, akik beváltak.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com