Kap vette kalapját

Elhagyja a San Francisco 49erst Colin Kaepernick. A 29 éves irányító úgy döntött, hogy hat év elég volt neki a piros-arany mezből, és új csapat után néz. A Kap becenévre hallgató QB ezzel egy igen izgalmas, kezdettben sikerekben majd pedig balhékban gazdag karriert zár le az ötszörös Super Bowl-győztes gárdánál. Kaepernick ezzel a döntéssel alaposan megkönnyítette a frissen kinevezett John Lynch-Kyle Shanahan vezetéshelyzetét, hisz így egy problémás játékos dolgaival nem kell törődnie az újonc párosnak.

Múlt héten még úgy tűnt a Nevadai egyetem korábbi kiválósága marad Észak-Kaliforniában, és a támadó guruként számon tartott Shanahannel kezdi meg a felkészülést, ám végül úgy döntött, nem él szerződésében foglalt opciójával, és körbe néz a szabadügynök piacon. A 2011-ban draftolt irányító így 16,9 millió dollárról mondott le, ám így sem panaszkodhat.

Az elmúlt két évben mutatott gyenge játékát látva – 21 meccs ,22 TD 9 INT, 59%-os passz hatékonyság- elsősorban másodikszámú irányítói lehetőségek várhatnak rá, ha csak valamelyik QB hiányban szenvedő csapat (rátok nézek Cleveland!) nem dönt úgy,hogy Kaepernick jelentheti a közeljövőt, és jó mentora lehet az idén draftolt reménységnek. Ebben az esetben Colin egy rövid, 2 éves kontraktussal azért még számolhat.

Kép: twitter.com