FA értékelő. NFC South

A nagyján mindenképp túl vagyunk. Max. egy-két kisebb igazolás várható még a piacon. Így aztán tegyünk egy csoportértékelőt, mert holnaptól már leginkább a drafttal kívánok foglalkozni! A vélemény és a 2017-es piaci erősítések csoporton belüli rangsorolása mint mindig most is szubjektív.

1. Tampa Bay Buccaneers. Legyünk optimisták! Miért ne? Lényegében minden elemző oldal csak a Bucs csapatát teszi a piac nyertesei közé az NFC South alakulatai közül. Persze megfogalmazhattunk itt aggályokat a támadófal összetételével kapcsolatban, de azért az elmondható, hogy akiket Jason Licht leszerződtetett, jó teljesítményt nyújtottak a tavalyi évben. S egy valamiért külön meg kell dicsérni GM-ünket! Amíg a többi csapat televágta magát hosszútávú garantált tartalmakkal, addig Tampában ilyen szerződése csak a DeSean Jackson-Vernon Hargreaves- Jameis Winston hármasnak van. Velük pedig nem kérdés, hogy az elkövetkezendő években mindenképpen számolunk. A Bucs még 32 millió dollárral rendelkezik, ami jó alap Mike Evans és Jameis Winston szerződéseinek meghosszabbítására.

2. New Orleans Saints. A Saints ahhoz mérten milyen anyagi lehetőségek álltak a rendelkezésére ismét jól mozgott. Larry Warford kiváló választás volt az O-line-ba és az A.J. Klein- Alex Okafor- Tedd Ginn hármas is hasznára lehet csapatuknak. Nick Fairley-vel hosszabbítottak és bevallom nekem Brandin Cooks elcserélése egy első körös drafthelyre (még ha az a 32. is) jó húzásnak tűnik. Van még 13 millió dollárjuk a sapka alatt és ezt a piaci tevékenységet csak a Bucs-szal való elfogultság miatt tettem a második helyre.

3.Carolina Panthers. A Panthers sok papíron jó nevet igazolt. De! Ezek a játékosok vagy rossz formát mutattak tavaly illetve az elmúlt években, vagy már igencsak túl vannak pályájuk zenitjén. Kony Ealy elcserélése nekem különösen meglepő húzás volt tőlük. Talán a Jonathan Stewart- Kyle Love- Chris Scott hármassal való hosszabbítás tűnik csak jó megoldásnak, de az is csak a depth miatt.

4. Atlanta Falcons. Bevallom ahhoz képest, hogy nekik állt a rendelkezésre a csoportból a második legtöbb költőpénz, ezt nagyon gyorsan sikerült elkölteni és tulajdonképpen egy Dontari Poe-n kívül nagy név nem érkezett. Költőpénz pedig mindössze 7 millió dollár maradt. S Poe helyzete is kérdéses. Két évvel ezelőtt szerintem még vígan a liga legjobb nose tackle-je volt, mostanra azonban hát sérülése lutrivá teszi az ő szerződtetését. Ugyanúgy sülhet be ez az igazolás, mind amennyire beválhat.

Tehát akkor csak optimistán? Persze barátaim! Ebben már úgy is van rutinunk. Hátha végre sok év után sikerül elhódítani az NFC South trónját!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: buccaneers.com