Milyen posztra válasszanak a Drafton: Denver Broncos

nfldraftpic.jpg

A Denver Broncos a tavaly februári Super Bowl győzelem után nem tudott bejutni a playoffba. 9-7-es alapszakasz mérleggel zárta az alapszakaszt amivel a legjobb, nem bejutó csapat volt de nekik csak a playoff számított volna.

A szezon után visszavonult a betegséggel bajlódó vezetőedzőjük így új edzői stábbal vágnak neki a következő szezonnak. A Dolphins defensive koordinátorát Vance Joseph-et nevezték ki vezetőedzőnek. Visszatért a San Diego Chargers kirúgott vezetőedzője, a Broncos-nál offensive koordinátorként korábban szép sikereket megélt Mike McCoy. Defensive koordinátornak pedig Joe Woods-t, a korábbi defensive end edzőt nevezték ki.

A két koordinátor közül McCoy van jobb helyzetben ugyanis a támadóegység a korábbi évekhez képest igencsak alulteljesített. Passzjátékban a 21. míg futójátékban a 27. helyen végeztek. Woods azonban egy elithez tartozó egységet vesz át. Persze azt azért nem lehet elhallgatni, hogy a tavalyi Broncos defense első volt a passzjáték ellen de csak a 28. helyen zárt a futójáték megállításában.

A Broncos idei Draft pickjei:

1. kör 20. hely; 2. kör 19. hely(51); 3. kör 18. hely(82); 3. kör 37. hely(101, kompenzációs pick); 4. kör 20. hely(126); 5. kör 34. hely(177, kompenzációs pick); 6. kör 19. hely (203, trade Titans); 7. kör 20. hely(238); 7. kör 34. hely(252, kompenzációs pick); 7. kör 35. hely(253, kompenzációs pick)

Távozott Érkezett Hosszabbított

T Russell Okung

OLB DeMarcus Ware (visszavonult)

LB Dekoda Watson

CB Kayvon Webster

NT Sylvester Williams

DE Kasim Edebali

DT Zach Kerr

G Ronald Leary

DT Domata Peko

DE Bobby Richardson

T Menelik Watson: UFA Raiders

-

 

A Broncos tavaly egy másodéves és egy újonc irányítóval játszotta végig a szezont. Sokáig téma volt, hogy szeretnék megszerezni Tony Romo-t de a Cowboys veterán irányítója végül a visszavonulás mellett döntött. Ennek ellenére nem várható QB a Drafton (vagy csak a nagyon késői pickek valamelyikén) mert Romoval ellentétben egy harmadik fiatal nem sokat javítana a helyzetükön.

A csapat legnagyobb hiányposztját a támadófalban és azon belül is annak bal oldalán kell keresni. A fal jobb oldalára a piacról megszerezték Ronald Leary guardot és Menelik Watson tacklet. Max Garcia marad bal guard, Matt Paradis pedig center poszton de a vak oldalon lyuk tátong. A jelenlegi rosterről csak Donald Stephenson és Ty Sambrailo bevethető a poszton. Az első körben bal oldali offensive tackle várható.

A támadófal mellett a védőfallal is foglalkozniuk kell. Tavaly elvesztették Malik Jackson-t defensive tacklet, a linebacker Danny Trevathan-t és a két játékos távozása meg is látszott a futójáték elleni teljesítményükön. Idén ráadásul még a nose tackle Sylvester Williams is továbbállt és a piacról csak Domata Peko érkezett aki tavaly még a Bengals játékosaként szenvedett a futójáték ellen. Védőfalember és/vagy inside linebacker várható az első három kör valamelyikén.

A tight end posztot mindenképpen meg kell erősíteni mert McCoy mindig is nagy hangsúlyt helyezett a tight end játékra. Nem ritkán két tight endel állt fel a csapata és egy elkapásban erős játékos az elváltások miatt megkönnyítené az irányítók dolgát is. A jelenlegi Virgil Green, A.J. Derby, Jeff Heuerman hármasa igen silánynak tűnik így érkező várható erre a posztra is.

Tight end mellett az "igazi" célpontok körét is bővíteni kell. A Demaryius Thomas, Emmanuel Sanders páros igen jól muzsikál de nagy szükségük van egy harmadik célpontra. A három évvel ezelőtti második körös Cody Latimer eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 16 elkapásból 158 yardot szerzett három szezon alatt. Jelenleg Bennie Fowler Latimer legnagyobb riválisa de a harmadik napon mindenképpen választani kellene még egy vetélytársat.

Akikkel kapcsolatba léptek:

C.J. Beathard, QB, Iowa
Garett Bolles, OT, Utah
Harvey Langi, LB, BYU
Christian McCaffrey, RB, Stanford
Joe Mixon, RB, Oklahoma
Ryan Ramczyk, OT, Wisconsin: Report
Derek Rivers, DE, Youngstown State
Cam Robinson, OT, Alabama
Travis Rudolph, WR, FSU
Jamari Staples, WR, Louisville
T.J. Watt, LB, Wisconsin
Marquez White, CB, Florida State

nfl.com, upi.com, Fotó: denverpost.com