Marshawn Lynch Oaklandben, Adrian Peterson New Orleansban folytatja

Az elmúlt 24 órában csapatot talált magának a 2007-es Draft két legeredményesebb running backje. Marshawn Lynch a nyugdíjas évek helyett visszatér szülővárosába és Adrian Peterson pedig New Orleansban, Drew Brees mellett fogja termelni a yardokat.

Ma délután nyilvánosságra került, hogy az Oakland Raiders megegyezett a Seattle Seahawks-al a visszatérő futó eltradelésének részleteiről. Lynch mellett a Raiders megkapja a Seahawks jövő évi hatodik körös Draft pickjét és átadja a jövő évi ötödik körös pickjét.

A hírek szerint egyéves szerződést fognak aláírni Lynch-el. A futó jelenleg a Raiders központjában tartózkodik, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Ha átmegy a teszteken akkor semmi sem választhatja el, hogy csatlakozzon szülővárosa csapatához.

Adrian Peterson esetében azonban már lezárult az ügy így kész tényként kezelhető, hogy a következő szezonban a Saints csapatának termeli majd a yardokat. A jelenleg 32 éves running backtől 10 szezon után, február végén vált meg a Vikings.

Majdnem két hónapba telt mire megtalálta a következő csapatát és a hírek szerint a játékos magas fizetési igénye elriasztotta az érdeklődő csapatokat. Eleinte évi 8 millió dolláros fizetésről beszéltek és ha ez igaz akkor az idő múlásával igencsak lejjebb adta az igényeit.

Peterson kétéves, 7 millió dolláros szerződést kötött a Saints-el. A szerződés 3.5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz az idei évre. A teljes összeg az eszkalátorokkal és a különböző ösztönzőkkel együtt elérheti a 8.25 millió dollárt.

Peterson és Lynch személyében csapatot talált magának az elmúlt évtized két legeredményesebb running backje de jelenleg megjósolhatatlan, hogy milyen formában térnek vissza. Lynch egy évet pihenéssel töltött, míg Peterson megsérült a szezon elején és tavaly csak három mérkőzésen tudott pályára lépni.

nfl.com, Fotó: youtube.com, twitter.com