Szokatlan trükk a Patriots-tól, LeGarrette Blount tendert kapott

A New England Patriots vezetősége most is olyat tett amivel mindenkit meglepett. Két napja egy olyan tendert raktak LeGarrette Blount-ra amit nagyon ritkán használnak az NFL-ben.

Blount két hónapja szabadügynök és eddig nem kapkodtak utána a csapatok. Ez valószínűleg a jövőben sem fog megváltozni sőt a mostani tender miatt még rosszabb helyzetbe került a csapat nélküli running back.

A Patriots által használt tender lényege, hogy ha Blount július 22-ig aláír egy csapattal akkor kompenzációs picket kapnak érte cserébe. A helyzet tulajdonképpen ugyanolyan mintha egy korábbi tender esetén május 10-ig elszerződött volna a futó.

A tender legnagyobb vesztese igazából maga a játékos. A New York Giants-en és Detroit Lions-on kívül más érdeklődőről nem lehetett hallani pedig ingyen elvihették volna a játékost. Ha most akarnák leigazolni akkor ráadásul egy kompenzációs picket is elvesztenének.

Blount a hátáridőig bárkivel tárgyalhat de ezután már csak a Patriots-al szerződhet le. A 10. játékhétig csak a Pats tendere maradna a számára ami 1.1 millió dollár dolláros szerződést jelentene a számára.

A Pats rosterét elnézve nincs rászorulva Blount-ra mert az offseasonban a Dion Lewis, James White páros mellé leszerződtették a Bengals-os Rex Burkhead-et és a csoportrivális Bills korábbi játékosát Mike Gillislee-t is.

nfl.com, Fotó: twitter.com