Kirk Cousins történelmi szerződése

Csak ma este nyílik meg hivatalosan a szabadügynökpiac de már tegnap választ kaptunk az idei offseason legfontosabb kérdésére. Ez pedig az volt, hogy vajon melyik csapatot választja a Washington Redskins korábbi irányítója Kirk Cousins.

Nem okoztak hatalmas meglepetést és végül a legnagyobb esélyesnek számító Minnesota Vikings szerezte meg az irányítót. Szinte minden papírforma szerint alakult. A Vikings hároméves, 86 millió dolláros szerződéssel szerzi meg a csapat következő kezdőirányítóját.

Cousins a liga legjobban fizetett irányítója lett ugyanis éves átlagával megelőzte a San Francisco 49ers irányítóját, Jimmy Garopolo-t. Azonban ami a legfontosabb az az, hogy Cousins szerződésének minden egyes centje garantált keresetnek minősül.

Erről is pletykáltak már egy ideje de Cousins végülis történelmet írt. Ő az NFL első játékosa aki teljes egészében garantált szerződéssel rendelkezik. Persze le kell számítani az első körben Draftolt játékosokat de az egészen más helyzet.

A tavalyi offseasonban egymásnak feszültek az NBA és az NFL játékosok ugyanis a kosárlabdázok jóval magasabb összegű szerződéseket kapnak és sok esetben minden egyes dollár garantált keresetnek minősül. Cousins este aláírja a történelmi szerződést amivel megtöri a jeget és nincs kizárva, hogy ezzel megváltoztathatja az NFL szerződések jövőjét is.

Cousins igazából önmagában is akkora történet mint a Philadelphia Eagles idei bajnoki címe. Nem csak a Sasok de Ő is hatalmas "Underdog". 2012-ben a Redskins All-Int mondott Robert Griffin III-ért és a negyedik körben, csak biztosítékként hozta el Cousins-t. Hat év elteltével RG3 sehol sincs és Cousins-ért pedig talán ölni is képesek lettek volna a csapatvezetők.

Fotó: twitter.com