A Texans elküldte a kezdő guardját

A Houston Texans két szezon után megvált a kezdő támadófalemberétől Jeff Allen-től. A jobb oldali guard 2016-ban négyéves, 28 millió dolláros szerződéssel érkezett a Kansas City Chiefs csapatától de tegnap a sérülései miatt megváltak tőle.

Allen többszörös bokasérülés miatt kihagyta a tavalyi alapszakasz utolsó két mérkőzését és májusban PUP listára tette a csapata. A 2012-es Draft második körös választottja a Houstonban eltöltött két szezonja alatt 26 mérkőzésen lépett pályára.

A teljesítménye azonban alaposan elmaradt attól amit a szerződtetésekor vártak. A Texans az idei offseasonban szerződtette Zach Fulton-t, Senio Kelemete-t és Seantrel Henderson-t de mindhárom játékos csak kiegészítőember volt a korábbi csapatánál.

Allen a következő két szezonban 7.375 és 7.75 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. Az elküldése után évente azonban csak 1.25 millió dollár halott összeg maradt utána. A sérülése mellett a felszabatható összeggel is magyarázható az elküldése mert a tavalyi szezonban a Pro Football Focus posztjának 68. játékosaként rangsorolta.

nfl.com, Fotó: twitter.com