Mire figyeljünk ma este?

A csütörtöki Steelers elleni előszezon meccsen elért végeredménynek kevés jelentősége lesz, de a Panthers edzői és vezetői számára nagyon fontos találkozó lesz.

"Nagyon jó játékosokkal rendelkezünk. Ez egy nagyon fontos meccs ezeknek a fiatalembereknek." mondta a vezetőedző Ron Rivera, amikor megkérdezték a Carolina keretében játszó reménységek utolsó lehetőségéről. "Remélhetőleg megértik, mennyire fontos ez a lehetőség, hogy megmutassák magukat és mindent meg is fognak tenni. Ha megnézed az egyes pozíciók hátsó részét, akkor van két vagy három srác is, aki megérdemel egy lehetőséget."

Íme néhány játékos, akik a 90 fős keretből a közeljövőben szeretnének bekerülni az 53 fős keretbe.

CB Lorenzo Doss: Rivera fenti kijelentése, miszerint minden poszton van két három játékos, akik megérdemlik az esélyt, minden bizonnyal a corner posztra vonatkozik leginkább, ahol James Bradberry, Donte Jackson és Captain Munnerlyn is jó eséllyel a keret tagja lesz és ott van még Kevon Seymour is. Ha csak egy corner-nek hagynak helyet, nehezen tudjuk figyelmen kívül hagyni azt, amit Corn Elder mutatott az előszezonban; a Dolphins elleni interception az augusztusi hónap egyik legszebb játéka volt. Doss egy interception-gyár volt a holtszezonbeli edzéseken, de az edzőtáborban nem szerzett egyet sem. Ő, Cole Luke és LaDarius Gutner egyaránt próbálnak majd jól teljesíteni az előszezon utolsó meccsén.

LB Andre Smith: A tehetséges újonc az egyik oka annak, hogy Luke Kuechly ezt a Panthers legmélyebb linebacker-csoportjának nevezte NFL karrierje alatt, de ez a mélység biztosan fog kapni egy ütést, amikor szombaton szűkítik a keretet. Smith-nek voltak pillanatai, mielőtt a térdhajlító sérülés az oldalvonal mellé kényszerítette az előszezon első meccsén, de a héten már újra edzett és esélyt fog kapni arra, hogy ragyogjon a védelemben és a legalább annyira fontos speciális csapatban is.

DE Efe Obada: Az NFL International Player Pathway Program tagjaként megvan a saját története és az utóbbi időben sem a hátsó sorból figyeli az eseményeket. Egy zsúfolt poszton játszik, ahol valószínűleg csak egy olyan játékos kerülhet be a keretbe Daeshon Hall és Bryan Cox Jr. mellé. Ha a Panthers nem tartja meg Obadát az 53-as keretben, még mindig van néhány lehetősége. Leigazolhatják a 10 fős gyakorló csapat keretébe és így fenntartják maguknak a jogot, hogy bármikor berakhatják az aktív keretbe, de más csapatok esetleg leigazolják. Vagy kivételes játékosként leigazolhatják a gyakorló csapatba, ez lehetővé tenné számukra, hogy védett 11. játékosként a csapatnál maradjon, de akkor Obada 2018-ban nem lehet tagja az 53 fős keretnek.

QB Taylor Heinicke: A negyedik évét taposó játékos, aki négy hónapja készül a Panthers csapatával, kezdeni fog a center mögött, mint Cam Newton potenciális tartaléka. A terv szerint Garrett Gilbert játszik a második negyedben, mielőtt a draftolatlan újonc Kyle Allen pályára lép a második félidőben. Ezek fontos negyedek lesznek Heinicke és Gilbert számára, de az a tény, hogy Newtonnal együtt figyelik majd a második félidőt, azt jelenti, hogy keret szűkítésével kapcsolatos döntések az eddig mutatott teljesítmény alapján fognak megszületni. Ebben pedig mindketten nagyon jók.

WR Damiere Byrd: Nincs garancia arra, hogy játszani fog és még kevesebb a garancia arra, hogy a mutatott játéka szerepet játszik majd a döntésben, de Byrd játékát egyszerűen szórakoztató nézni. Ha nem kerül be a keretbe, az lesz a bizonyíték arra a javulásra, amelyet a Panthers ezen a poszton elért. Vannak, akik azt mondják, hogy Torrey Smith nem tett le eleget az asztalra ahhoz, hogy bekerüljön a keretbe, de az első csapattal gyakorol és veterán tapasztalatot hoz a terembe. És míg a villámgyors fiatalok, mint Byrd és Curtis Samuel egyértelműen megvillantak párszor, Smith egyenletes teljesítményével a többiek fölé tudott nőni.

OL Dorian Johnson: A szerencsétlen sérülések a támadófal mentén megnyitották az utat azon játékosok számára, akik megpróbálnak bekerülni a keretbe és Johnson sem kivétel. Ő egy olyan guard, aki  trade után került a csapathoz, de amikor három tackle is lesérült, ott kapott szerepet. Ha jól teljesít és Matt Kalil, Daryl Williams valamint Jeremiah Sirles nem tud játszani az 1. héten, talán Johnson is lehetőséget kap Taylor Moton és Blaine Clausell mellett.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu