Csillag születik Cleveland-ben?

ac_1.jpg

Valahol törvényszerű mindaz, ami idén Cleveland-ben történik. Annyi, de annyi sikertelen draft után úgy fest, idén végre sikerült egy csiszolatlan gyémántra szert tenniük a Browns vezetőinek: és itt és most nem Baker Mayfield-re gondolok.

Az irányító bemutatkozása bár remekül sikerült a Jets ellen, és az is biztos, hogy ha így folytatja, hosszú évekre megoldhatja a csapat irányító problémáját, de mellette akad még valaki, akire érdemes odafigyelni. Az illető pedig nem más, mint Antonio Callaway.

A 21 éves újonc - aki a negyedik körben, a 105. helyen kelt el – három kör után mindössze 7 elkapással büszkélkedhet, ami elsőre nem hangzik túl acélosnak, Ugyanakkor ezekkel a passzokkal 101 yardot termelt és már egy TD-t is összehozott. A Jets elleni találkozón látszott, hogy egy rendkívül atletikus játékosról van szó, ráadásul 10 alkalommal vették célba az irányítók - ennél többször csak Jarvis Landry felé szállt a labda.

Apropó gyorsaság, a Florida egyetem volt diákja már a draft előtti felmérőn is letette a névjegyét, hiszen 4.41 másodperc alatt futotta a 40 yardot, ami az elkapók között a harmadik, míg a futókkal bővített listán holtversenyben az ötödik legjobb idő volt. De van itt más is!

Callaway igazi legendaként végzett a Floridai egyetemen, mivel ő volt az első olyan játékos a futballprogramban, aki elkapóként, futóként, punt és kezdőrúgás után, valamint passzolva is TD-t szerzett. 2015-ben, újoncévében 678 elkapott yarddal megdöntötte az elsőévesekre vonatkozó iskolai rekordot, és mindössze 17 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy elérje az 1000 yardos határt.

És hogy ilyen pedigrével miért csak a negyedik körben esett rá a választás? Nos azért mert Antonio magaviselete a pályán kívül nem volt valami példás. 2016 januárjában felfüggesztették, mivel csapat társával szexuálisan agresszív volt egy hölggyel. 2017-ben újra bajba került az elkapó. Ekkor több társával eladták az iskolától kapott elektronikai készülékeket (amik részesei voltak az ösztöndíjuknak), ami ellentétes volt a Floridiai egyetem és az NCAA jogszabályaival is. És hogy ne csak egyetemi dolgokról meséljünk, 2018 augusztusában felfüggesztették a jogosítványát, miután marihuána hatása alatt vezetett Ohioban, ami az állam jelenlegi törvényeivel ellentétes.

Aki esetleg játszik Fantasy footballt, az egyelőre még azt látja, hogy a számai nem túl acélosak, de ez nagyon hamar megváltozhat, főleg Mayfield oldalán, aki alighanem előszeretettel dobál majd neki. És hogy sikerül-e méltó módon pótolnia a balhés, de remek képességű Josh Gordont? Maradjunk annyiban, nem lepne meg, ha az alapszakasz végén meglenne neki az 1000 yardos szezon.

Cikk írója vendégszerzőnk El Fary