Hosszabbításban dőlt el a "kiesési" rangadó

I.negyed: Egy clevelandi punt a saját 1 yardosra szögezi csapatunkat. Nem is sikerül kihozni a labdát a saját célterületről, Trevon Coleman safety-jével vezet az ellenfél. A Bucs később egy 38 yardos mezőnygóllal fordít. 3:2.

II.negyed: DeSean Jackson mutatja meg futóinknak, hogyan is kell ezt a szakmát művelni, és egy 14 yardos futással beér a Browns célterületére. Catanzaro ellenben kihagyja az extra pont kísérletet. A következő drive-ban Jameis Winston is bemutatja a maga 14 yardos futott touchdown-ját, jó nagyot nyújtózva a végén. Persze Winston ezen az estén bemutat mást is. Példának okáért egy interception-t, amit Christian Kirksey húz le. Még egyel később Cameron Brate kezéből veri ki a labdát T.J.Carrie, Kirksey pedig ezt is megszerzi. Még szerencse, hogy a Browns mindezen idő alatt csak puntokra képes. 16:2 a félidő.

III.negyed: Folytatódnak a bajok. Myles Garrett, Donovan Smith-t megverve kiveri Winston kezéből a labdát. Az így megszerzett játékszert már eljuttatja a Browns a célterületig. Egy 15 yardos passzt szelidít meg David Njoku. A negyed vége előtt a sokat kritizált Ronald Jones 2 yardos futása után a Bucs megszerzi utolsó touchdown-ját ezen a találkozón. 23:9.

IV.negyed: Amit a Bucsnak sikerült felépíteni nagy nehezen az első három negyedben, azt itt szépen le is rombolja. Mialatt a Bucs offense csak szenved, a Browns két TD-t is elér. Az elsőt Nick Chubb, a másodikat Jarvis Landry jóvoltából. Bár utóbbihoz kellett Jabrill Peppers (róla még hallunk később) visszahordása a Bucs 16-osáig. Egál van. A vége előtt 4 másodperccel Chandler Catanzaro-nak megadatik, hogy 40 yardról lezárja a meccset. De hibázik.

Overtime: A Cleveland kezdhet, de nem járnak sikerrel. Igaz a Bucs sem. Jameis Winston ezúttal Jamie Collins-hoz címzi a labdát, aki ha még akart volna sem tudott volna elugrani ez elől a lehetőség elől. A Browns azonban ezt sem tudja pontokra váltani. Punt, majd a Bucs is puntra kényszerül. De! Jabrill Peppers ezúttal negatív hőssé lép elő, hiszen a visszahordása közben Anthony Auclair kiveri a kezéből a labdát, Isaiah Johnson pedig összeszedi azt. Már alig van három perc a találkozóból, de a Bucs offense tovább szenved. 59 yardos mezőnygól kísérletig jutnak csak el és Catanzaro ugyebár már kihagyta 40-ről. Dirk Koetter mégis kockáztat és jól teszi. Kickerünk ezúttal bevágja 59-ről és most zárja le a meccset, Majd egy negyeddel később, mint kellett volna.

Ha az NFL-ben lenne kiesés, ez a két csapat az elmúlt években megjárta volna már az alsóbb osztályokat és most is a kiesés ellen küzdenének. Két olyan csapat csapott össze, akikről látszott, hogy valami nem kerek egyik oldalon sem. A Bucs védelme ezúttal három negyeden keresztül tartotta magát, ugyanakkor új probléma ütötte fel a fejét, a labdaeladások. Jameis jelenléte sajnos ontja magából ezeket a szituációkat. Engem ez a mérkőzés inkább arról győzött meg, hogy nem érdemes neki felkínálni a nagy szerződést, mert ő nem a Buccaneers jövője.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: nytimes.com