Bucs-Browns meccsértékelő

Chandler Catanzaro 80%-al értékesíti eddig a mezőnygól kísérleteket az idén. Viszont 20 alkalomból 3 ízben rontotta el az extra pont kísérletet. Tegnap este is volt erre példa és a negyedik negyed végén sem tudta lezárni a meccset. Aztán a hosszabbításban betekerte 59 yardról. Ez a Bucs történelmében a második leghosszabb értekesített rúgás volt. Egyedül Matt Bryant volt eredményes ennél messzebbről (62 yard) még 2006-ban. Furcsa pozíció ez a kicker poszt. A pokolból a mennybe, vagy akár ellenkező irányba kerülhet játékos és szurkoló, akár egy mérkőzésen belül. Tegnap ez történt.

Hadd folytassam a védelemmel, ahol hét közben koordinátor váltás történt. Látható volt a javulás a Mike Smith féle védelemmel szemben. 5 sack-et jegyzett a védelem, ennyit az idén még egyik alkalommal sem sikerült összehozni. Mindezt úgy, hogy a falból hiányzott Gerald McCoy és Vinny Curry is. Vagyis bebizonyosodott az, hogy a stáb által kitalált játékok ellensúlyozni tudják a hiányosságokat. Jason Pierre-Paul igazi vezére volt az egységnek és ezen a napon Carl Nassib is felnőtt mellé.

Sajnos a védelmet a végére kicsit megroppantotta Kwon Alexander és Jack Cichy sérülése. Innentől úgy tűnt a védelem sokkal sebezhetőbb. Ez nem túl jó hír, ugyanis a vizsgálatok azt állapították meg, hogy Kwon kénytelen kihagyni a szezon további részét ACL sérülés miatt. Jack Cichy ugyancsak. Kwon nem is volt hajlandó válaszolni a riportereknek, annyira rosszul viselte az orvosi diagnózist.

A támadó oldalon most volt baj bőven. Azért furcsa ez, hogy amikor az elméletileg franchise irányítónak kikiáltott játékos visszatér, akkor jönnek elő sorban a hibák. DeSean Jackson megint csak 25 yardot hozott elkapásból, abszolút vacak a játékkapcsolat közte és Winston között. Ez aggasztó. Lényegében majdnem, hogy arról van szó, egyik játékos felesleges. A 2 interception és a 2 fumble további nehézségeket ad a stábnak a következő mérkőzésre való felkészítésben. Futójáték újfent nincs, egyik futónk sem érte el a 3,0 yard/futás átlagot. Fura módon a futójátékba Winston és Jackson lehelt egy pici életet. Persze ebből csak utóbbi trükkös futása volt előre megtervezett.

A győzelmet nem kell megmagyarázni, szokták mondani. Valóban nem. Ugyanakkor az gondolom mindenki számára teljesen világos, ezzel a tegnapi játékkal, egy jobb ellenfél nagyon meg fogja büntetni Kalózainkat. S velük együtt minket is.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: bucswire.usatoday.com