Amit tudnod kell: Baltimore Ravens

A legjobb támadás a jó védekezés: A Ravens a 23 éves fennállása alatt úgy tűnik, hogy a hírnevét a szívós védelemre alapozza újra és újra, függetlenül a játékosállománytól. 2018 sem kivétel.

Mióta a vezetőedző John Harbaugh 2008-ban átvette a csapatot, a Baltimore védelme hét alkalommal végzett a TOP10-ben; ezek közül háromszor a legjobb háromban voltak. A 8. heti, Panthers elleni meccs előtt a Ravens első ebben a kategóriában.

Mióta a Bills csapatát három ponton tartották az 1. héten és 34 pontot engedtek a 2. heti Bengals elleni vereség során, a Ravens az utolsó öt ellenfelét 64 ponton tartotta és 3-2 a mutatójuk ezen időszak alatt. Annak ellenére, hogy a 7. héten a hatékony Saints ellen 24-23-as vereséget szenvedtek, a Ravens továbbra is a liga legjobbja az engedett pontok (14,4) - 101 pontot engedtek a hét meccsen - és az engedett yardok (280,6) tekintetében.

A Titans elleni 6. heti meccsen a Baltimore franchise rekordot állított fel, amikor a 27 sack-ből, amivel vezetik a ligát, 11-et szereztek egy meccsen. Tizenhárom különböző Ravens játékos szerzett legalább egy sack-et 2018-ban, köztük a Pro Bowler linebacker Terrell Suggs.

A 36 éves Suggs az egyik legidősebb játékos az NFL-ben, de azóta nagy szerepe van a franchise védelmének identitásában, mióta 2003-ban draftolták. A Titans ellen Suggs egy sack-et ért el, a szezonban ezzel már 5.5-nél jár,holtversenyben a linebacker Za'Darius Smith-szel, aki a győzelem során három sack-et is szerzett. Smith 10 évvel fiatalabb Suggs-nál, de a 2015-ös negyedik körös pick playmaker képessége létfontosságú ebben a szezonban.

Suggs és Smith mellett ott van a fiatal belső linebacker trió (a Pro Bowler CJ Mosley, Patrick Onwuasor és az újonc Kenny Young), a kemény falember csoport (a defensive tackle Brandon Williams valamint a defensive end Brent Urban és Chris Wormley), a secondary-t pedig a safety Tony Jefferson és a veterán Eric Weddle vezeti, egymást segítve demoralizálják az ellenfelek támadóalakulatait.

Flacco és az offense: A 11. szezonjában az irányító Joe Flacco továbbra is következetes teljesítményt mutat, az egyik megbízhatóbb játékos a posztján. Hét meccs után Flacco az ötödik legtöbb passzolt yardot (2,067) szerezte és egyike annak a nyolc QB-nek, akik legalább 11 touchdown-t és négy vagy még kevesebb interception-t dobtak ebben a szezonban.

Flacco-hoz hasonlóan az offense többi része sem mutat kiemelkedő teljesítményt, de mindegyik játékos hatással lehet a játék képére. Összességében az offense a kilencedik a meccsenkénti szerzett yardok (387) és a 15. a meccsenkénti szerzett pontok (25.1) tekintetében.

Flacco 71 yardos TD-bombája a villámgyors John Brown számára a 4. héten minden bizonnyal sokak figyelmét felkeltette, de az 1 yardos futott TD az újonc irányító Lamar Jackson-tól a 7. héten a Baltimore szurkolói számára az egyik legizgalmasabb pillanat volt. Az egykori Heisman Trophy győztes, aki rendkívül veszélyesen fut, 59 snap-et játszott, 29 passzolt yardot és 20 futásból 103 futott yardot szerzett. A támadó koordinátor Marty Mornhinweg kísérletezett a két irányítós felállással, így nem lenne meglepő, ha Flacco és Jackson együtt lennének a pályán a 8. héten.

Egy lábnyi különbség: Sejteni lehetett, hogy előbb vagy utóbb hibázni fog.

A kicker Justin Tucker mind a 222 extra pont kísérletét értékesítette, mielőtt kihagyta volna azt az egyet, ami a hétvégi meccsen a hosszabbítást jelenthette volna. Ha Tucker berúgta volna és a Ravens a hosszabbításban megszerzi a győzelmet, 5-2-es mutatóval állnának az AFC North-ban. Ehelyett a 4-3-as Bengals csapatával vannak holtversenyben és üldözik a Steelers-et, akik 3-2-1-el állnak.

Tucker hibája az elmúlt néhány napban az NFL-média minden platformján téma volt, de a pillanat kihangsúlyozta az alapkérdést. Míg a Panthers vasárnapi meccsét a "Cardiac Cats" címkével jelölték, a Ravens a "Bad News Birds"-öt kapta. Az utóbbi két szezonban a Baltimore mutatója 0-6 azokon a meccseken, amelyek 6 vagy még kevesebb pont különbséggel dőltek el és 674 napja nem tudtak szoros meccsen győzelmet aratni.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu