Sima Raiders vereség a Colts ellen

Tegnap este hazai pályán fogadtuk az Indianapolis Colts csapatát és az ugyancsak a mezőny utolsó harmadához tartozó együttes simán lenyomott minket a második félidőben. Az első félidőben elkezdtek működni a dolgok, ment az offense, néha magához tért a defense és igen sovány 1 pontos előnnyel ért véget az első félidő.

A második félidőben azonban szokás szerint minden elromlott. A támadóegység azért nem azonnal ugyanis a harmadik negyedet is sikerült megnyerni 14-8 arányban. 28-21-es előnnyel kezdődött az utolsó játékrész de valahogyan mégis tudtuk, hogy ez sem lesz meg.

A negyedik negyedben 21 pontot kaptunk és egyet sem tudtunk felrakni a táblára így két TD-s különbséggel, 28-42-re alulmaradtunk. Idén nem ez az első, hogy a második félidőben összeomlott a csapat és ez nem lehet a véletlen műve. Vagy az ellenfelek remekelnek a félidei elemzésben vagy a mi stábunk katasztrofális ebben.

A negatívumok ellenére nézzük a pozitív dolgokat. Derek Carr végre jól (de legalább elfogadhatóan) játszott. 244 passzolt yard és 3 touchdown eladott labda nélkül. Még mindig rengeteg rövid passzos játéka volt de legalább néha már 10 yardon túlra is felnézett.

Marshawn Lynch kiesése a jelek szerint nem ártott a futójátéknak. Doug Martin meglepően jó volt, 13 futásból 72 yardot szerzett ami 5.5 yardos átlagot jelent. Persze nem lett volna baj ha nem lett volna az az elvesztett labdája.

Amari Cooper elcserélése után mindenki azt találgatta, hogy ki fog nagy szerepet kapni az offensebe. Tegnap láthattuk, hogy a válasz mindenki. Carr összesen 7 különböző elkapónak passzolt a Colts ellen. Jared Cook volt a legeredményesebb a 74 elkapott yardjával míg legtöbbször a running back Jalen Richard-ot vette célba. Már csak az a kérdés, hogy a Michael Crabtree kirúgása után drága pénzért szerződtetett Jordy Nelson miért csak 1 elkapással zárt (mondjuk az igaz, hogy 4-szer célba vette).

Jon Gruden az offseasonban arcoskodva annyit mondott a csapat védőegysége még Khalil Mack-el is nagyon gyenge volt tavaly. Hát az Övé még annál is szarabb. A Colts ellen mindössze 2 negatív yardos tacklejük volt és Andrew Luck-ot egyetlen alkalommal sem sikerült földre vinni. A passz elleni védekezés szar volt de igazából nagy verseny zajlott, hogy a passz vagy a futás elleni védelmünk a gyengébb ugyanis 222 yardot szereztek a földön.

Igazság szerint jót tett a bye week ugyanis sikerült 3 elfogadható negyedre felkészíteni a csapatot. Legközelebb Primetime mérkőzés következik, a csütörtök esti mérkőzésen a San Francsico 49ers otthonába látogat a csapat. "Hatalmas" összecsapás várható a két 1-7-es mérlegű csapat között.

nfl.com, Fotó: raiderswire.usatoday.com, coltswire.usatoday.com