Az idei Heisman trófea győztes irányító nem az NFL-ben akarja folytatni

A hétvégén bejelentették, hogy az Oklahoma Sooners irányítója Kyler Murray lett a legjobb egyetemi játékos azaz idén Ő nyerte a Heisman Trófeát. A friss győztes azonban nem tervezi, hogy profi futball játékos lesz mert inkább a baseball pályán bizonyítana.

Murray-t az Alabama irányítója Tua Tagovailoa követi a második helyen míg az Ohio State irányítója Dwayne Haskins állhatna fel a képzeletbeli dobogó alsó fokára. Murray 517 első helyen szerepelt a szavazólapokon és 2.167 pontot kapott. A második Tagovailoa 299 lapon volt első és 1.871 ponttal zárt. Második helyezett még nem kapott ennyi pontot. A harmadik Haskins 46 első helyet és 783 pontot gyűjtött be.

Tavaly ugyancsak az Oklahoma irányítója, a most már a Cleveland Browns-t irányító Baker Mayfield zsebelhette be a díjat és a díj történetében először fordult elő, hogy egymást követő években egy iskola két ugyanazon poszton szereplő játékosa kapta meg a díjat.

Murray a Texas A&M csapatánál kezdte de nem jutott játéklehetőséghez ami miatt több alkalommal is összetűzésbe keveredett az edzőjével. 2016-ban iskolát váltott és a szabályok szerint kihagyta a szezont majd tavaly Baker Mayfield mögött (egy minimális lehetőséget leszámítva) végigpadozta az évet.

Az idei szezonnak már a csapat kezdőirányítójaként vágott neki. 306 passzából 216 sikeres volt, 3.674 yardot és 37 touchdownt passzolt. Emellett csak 7 interceptiont dobott. Továbbá 853 futott yardot és 11 futott touchdownt szerzett.

Mayfield-el ellentétben sokan óva intik őt az NFL-től és a képességei alapján alkalmasabbnak tartják a baseballra. Az idei Drafton már ki is választották, az Oakland Athletics vitte el az első körben és a csapat megengedte neki, hogy lejátssza az idei szezonját. Az ügynöke nyilatkozata szerint ügyfele a baseballban folytatja majd így Heisman Trófea győztes nélkül marad az NFL.

nfl.com, Fotó: sports.yahoo.com