A Cardinals eltradelheti a tavalyi elsőkörös irányítóját és QB-t húzhat az 1/1-en

A hírek szerint elképzelhető, hogy csak egy évig tartott Josh Rosen pályafutása az Arizona Cardinals csapatánál. A csapat tavaly feljött a 10. helyre (a tavalyi első, harmadik és ötödik körös cetliért) és kiválasztotta Rosen-t de Kliff Kingsbury kinevezése után nehéz helyzetbe került.

Az Oklahoma irányítója Kyler Murray bejelentette, hogy indul az idei Drafton és egyből az 1/1-es választás potenciális esélyévé vált. Kingsbury még októberben lenyilatkozta, hogy Murray egy igazi szörnyeteg és ha lehetősége lenne rá akkor bizony kiválasztaná az első helyen.

Persze ahhoz először túl kellene adni Rosen-en mert két egymást követő elsőkörös irányító finoman szólva is luxus lenne egy a Cardinals helyzetében levő csapatnak. Persze a legnagyobb kérdést az jelenti, hogy mit kaphatnak az irányítójukért mert az újonc teljesítménye után az első kör már messze van.

Rosen 14 mérkőzésen lépett pályára az újonc szezonban és finoman szólva sem alkotott maradandót. 2.278 yardot és 11 touchdownt passzolt de 14 alkalommal is eladta a labdát. Persze az előtte dolgozó támadófal sem állt a helyzet magaslatán. 52 sacket engedtek és a védők 109 alkalommal meg tudták ütni a Cardinals irányítóit.

Persze még túlságosan is messze vagyunk a Drafthoz a hasonló találgatásokhoz de azért fura, hogy két nappal Kingsbury  kinevezése után már ilyen hírek érkeznek a sivatagból. És persze nem zörög a haraszt....

Fotó: twitter.com