Anthony Barr nem feltétlenül a Vikings-ban képzeli el a jövőjét

A még mindig fiatal védő 2014-ben került a Minnesota együtteséhez, ahol már ezen 4 rövid év alatt is sok dolog megtörtént vele. Most viszont új szakaszba lépett a karrierje, ugyanis tavaly belépett újonc szerződésének utolsó évébe, ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 2 hónap múlva Anthony Barr hivatalosan is szabadügynök lesz.

Ezt persze a csapat megakadályozhatja egy szerződéshosszabbítással, de eddig nem igazán mutatnak a vezetők hajlandóságot a hosszabbításra.

Ennek okán is Barr elmondta, hogy nagyon szívesen maradna és szeret itt játszani, de amennyiben szabadügynök lesz, a legjobb belátása szerint fog dönteni. Fontos neki a megbecsülés, amit itt az utóbbi időben nem feltétlenül érezhet, pont a szerződése körüli huzavona miatt.

Amennyiben csak a számokat nézzük, akkor Barr eddigi leggyengébb szezonját hozta, rangsorban csak a 26. legjobb LB volt idén, ami csak a kicsit átlagon felüli értékelésre volt jó. Pro Bowl-ra idén is beszavazták, így negyedik alkalommal vehetett részt ezen az eseményen.

Barr 2018-ban töltötte utolsó újonc szerződéses évét, amiért 12 millió dollárt kapott. Korábban a csapat elutasította azt, hogy éljenek az 5. éves opció jogával. Többek között ezért is “áll most a bál” és van ez a bizonytalanság.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: thevikingage.com