29 évesen visszavonult Rob Gronkowski

Rob Gronkowski tegnap bejelentette, hogy szögre akasztja a sisakját. A New England Patriots tight endjének visszavonulása már egy ideje témát szolgáltatott. A tavalyi vesztes Super Bowl után és az idei szezonban is előkerült, hogy visszavonulhat a háromszoros Super Bowl győztes tight end de most, hogy bekövetkezett mégis sokkolta a csapat szurkolóit.

Gronkowski posztján a liga legjobbjai közé tartozott de szerencsétlenségére nem kerülték el a sérülések. Kilenc szezont töltött el az NFL-ben és ezalatt csapata 144 alapszakasz mérkőzéséből 29-et is ki kellett hagynia. Pályafutása alatt hát, nyak, csípő, alkar, térd és fejsérülést szenvedett és saját bevallása szerint nincs egyetlen porcikája sem ami ne tiltakozna a folytatás ellen.

A tight endet a 2010-es Draft második körében választotta ki a Patriots. Pályafutása során 521 elkapásból, 7.861 elkapott yardot és 79 touchdownt szerzett. Emellett 16 playoff mérkőzésen 81 elkapásból tight end rekordnak számító 1.163 yardot és 12 TD-t szerzett. 5 szezonban beválasztották a Pro Bowl és 4 szezonban az All-Pro első keretébe.

nfl.com, Fotó: behance.net