A Kansas City Chiefs 54 millió dollárért hosszabbított Tyreek Hill-el

Tegnap bejelentették, hogy Tyreek Hill még hosszú éveken keresztül a Kansas City Chiefs játékosa lesz. Az elkapó hároméves, 54 millió dolláros hosszabbítást kötött a csapatával. A szerződése 35.5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz amelyből 5.8 millió dollárt aláírási bónuszként megkap.

Az idei szezonra még az újonc szerződésének utolsó szezonja érvényes amely szerint 1.965 millió dollárt keresett volna. Csak a tegnapi hozzáadott összeget tekintve Hill a liga második legjobban kereső elkapója lett. Az évi átlagos 18 millió dollárral megelőzi a Browns-os Odell Beckham Jr.-t és csak a Saints-es Michael Thomas (19.25) áll előtte a listán.

Nyáron a gyermekbántalmazási ügye miatt komoly bajba került az elkapó. Az ügyet megúszta eltiltás nélkül de akkor felvetődött, hogy az egész ügy vajon milyen hatással lesz a hosszabbítására. A játékosok általában hosszabb idejű szerződéseket kötnek így Hill három éve valószínűleg az ügynek köszönhető.

Hill-t a 2016-os Draft ötödik körében választotta ki a Chiefs de a késői körös kiválasztása ellenére azonnal a liga egyik meghatározó játékosává vált. 3.255 elkapott, 462 futott és 1.390 visszahordott yardot szerzett a hároméves pályafutása során. Mindhárom szezonjában bekerült a Pro Bowl és két szezonban az All-Pro első csapatába is.

nfl.com, Fotó: si.com