Sima Vikings győzelem a Falcons ellen

Nem gördített nagy akadályt a Minnesota Vikings elé az Atlanta Falcons csapata, elég volt egy jó félidő ahhoz, hogy megverjük őket a 2019-es idény nyitófordulójában. Jól indult a mérkőzés, hiszen hamar két labdabirtoklásnyi előnyre tettünk szert. Adam Thielen elkapott, majd Dalvin Cook futott TD-jével magabiztosan vezettünk. A védelem is helytállt már az elejétől kezdve. Rögtön egy sack, majd egy intecerption is felkerült a nevük mellé.

A speciális egységet is meg kell említeni, hiszen ők egy blokkolt punttal is hozzájárultak a sikerhez. Egészen a negyedik negyed közepéig nem tudott felmutatni semmi extrát az Atlanta, sokáig úgy is tűnt, hogy nem fognak pontot szerezni, de végül 2 D-t is begyűrtek.

A megaszerződést még megkapta a labdákat már kevésbé, Rhodes remekül védekezett Julio Jones-on. Anthony Harris elfogott 2 interception-t, Griffen-ék pedig 5 sacket is begyűjtöttek, igaz az egyiket visszavonták Vikings játékos szabálytalankodása miatt. A védelem rendben volt, bár a végére kicsit elkényelmesedtek, ez a kapott pontokon is látszik.

Sajnos sérültünk is volt a meccsen. Mackensie Alexander, aki eleinte jól játszott nagyon szerencsétlenül esett az egyik play során, ennek során a könyökét annyira beütötte, hogy elmozdult a könyökcsontja. Ez persze az első diagnózis, ma MRI vizsgálaton fog részt venni, hogy megállapítsák a sérülés mértékét. Nem vészmadárkodva, de valószínűsíthető, hogy több hét is el fog telni, mire Alexander ismét játékra képes lesz.

Mivel a CB sor nem annyira bő, mint szeretnénk Alexander kiesése kritikus lehet, főleg, hogy a következő 3 meccsen két alkalommal is csoportellenfél ellen (Packers, Bears) kell pályára lépnünk.

Azonban a győzelem ellenére sem nyugodhatunk meg, van pár aggasztó dolog. Ilyen például a passzok mennyisége. Cousins bár 80%-os pontossággal passzolt a meccsen, ami szép teljesítmény, az viszont levon az értékéből, hogy mindössze 10 kísérlete volt. Ez borzasztóan kevés. Ezt a Falcons-t meg lehetett volna szórni passzokkal rendesen, azonban ez most elmaradt. Kyle Rudolph például még labdát sem kapott, ami aggasztó.

Ezzel szemben a futás az ment. Itt Dalvin Cook vitte a prímet 21 futási kísérlettel, ami alatt 111 yardot és 2 TD-t ért el. Jó végre látni, hogy mire képes, amikor egészséges. Cook mellett az újonc Alexander Mattison-t is ki kell emelni, aki 9 futásból 49 yardot ért el, ami 5,4 yardos átlag. Remek kezdés az újonctól, ezen a poszton tehát nincs gond.

Kitekintve a csoportellenfelek meccseire még nem kell levonni nagyon nagy következtetéseket. A Bears kínos játékkal csak 3 pontra volt képes a Packers ellen, akik szintén nem erőltették meg magukat, a szerzett 10 pontot látva. A Lions pedig nagy előnyből végül 27:27-es döntetlennel zárta az első alapszakasz meccsét a Cardinals ellen.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: dailynorseman.com