Legalább már zsákos embereink vannak!

Ha Jason Pierre-Paul-t is ide veszem immáron kettő is. A másik az a Shaquil Barrett, aki jelenleg 8 sack birtokában vezeti a liga ezen listáját. A tegnapi mérkőzésen is hozzátett 4-et, további 5 alkalommal ütötte meg Daniel Jones-t és 6 szerelés, valamint 2 kierőszakolt labdavesztés is belefért. Könnyű neki adni ismét a mérkőzés Kalóza címet, a vele járó 3 ponttal együtt. Igazából a tegnapi defense fiaskó nem múlt rajta, hiszen ő a feladatát elvégezte, pedig az első két forduló után bizonyos, hogy külön készültek rá. Ellenben az elkapásokat sajnos nem tudtuk megakadályozni sem a linebackerek, sem a secondary vonalában.

Mike Evans ugyancsak kiváló teljesítményt nyújtott. Egy mérkőzés alatt begyűjtött 190 elkapott yardot 3 touchdown kíséretében. Ezek nagyszerű számok. Szinte érthetetlen, ha egy elkapódnak ilyen statisztikája van, hogyan veszíthetted el a mérkőzést? Azért Evans a 2 pontot megkapja.

Ronald Jones játéka egyre jobban tetszik. 14 labdacipelést kapott és 5,7 yard/futás átlaggal dolgozott, ami kiváló. 1 darab passz ment felé, azt el is kapta és 41 yardot hozott vele. Igazából ez is érthetetlen, miért nem használjuk ki ezt az utóbbi szegmenst jobban? 1 pont Jones jutalma.

0,5 pontot érdemelnek:
Carl Nassib nem rendelkezik kiváló képességekkel, de amije van, azt most is kitette a pályára. 1 sack, 4 szerelés, 2 irányító ütés és 1 szabad labda megszerzés volt a statisztikai lapján. Ahogy Barrettnél is írtam, ők ketten elvégezték a munkát. A pass rush működött. Sajna a secondary nem tudta hozzátenni a passz elleni védekezés másik felét!

Winston ismét gondolkodóba ejtett. Bár volt 1 labdaeladása, tulajdonképpen nagyon jó számokat hozott. 380 passzolt yard, 3 passzolt TD, 112,5-ös passz rating. Ami hiányzik, az a győzelem. Most az egyszer még megadom neki a 0,5 pontot, de ez az utolsó alkalom. Többször nem nagyon kívánok irányítót kiemelni vesztes mérkőzés után.

Ki lehetne más a mérkőzés negatív hőse, mint Matt Gay? Kimaradt két extra pont és döntő pillanatban hibázott 34 yardról, ami egy NFL rúgónak talán nem szabadna ekkora kihívást jelentenie. Sokan ekézik most Arianst, amiért a döntő rúgás előtt középre hozatta a labdát, ami úgy 5 yard veszteséggel járt. A vezetőedző azt mondta azért, mert Gay komfortosabban céloz messzebbről. Arians ezt a döntését nyilván az edzéseken látottak alapján hozta meg, véleményem szerint talán nem is hibázott. Az viszont már más kérdés, hogy miért mumusa egy NFL kickernek a közeli célpont? Helye van egy ilyen kickernek a ligában? Van, mivel volt olyan general manager, aki dratcetlit áldozott rá! Licht önmagában már azért is megérdemelné a kirúgást, ami a kicker helyzet körül zajlik amióta csak Tampába érkezett. Megérdemelné azért is, ha a csapat most sem jut rájátszásba. Már pedig a jelek szerint nem fog. Mégis a nyakunkon marad még pár évre! S nálam ez a legfélelmetesebb érzés a hétvégi meccs után, nem is a vereség ténye.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: bucswire.usatoday.com