Kaotikus helyzet alakulhat ki az AFC hatodik playoff helyén!

Az AFC első 5 helyén viszonylag egyszerű a képlet mert az 5 csapat már biztos playoff résztvevő és csak a csapatok sorrendje változhat. Persze a sorrend sem mellékes mert a hazai pálya, illetve a pihenőhét nagyon fontos de az utolsó helyen kaotikus helyzet alakulhat ki.

Az AFC hatodik playoff helyét jelenleg a Tennessee Titans foglalja el de akár nyolcadik helyen is zárhatják az alapszakaszt. Ettől függetlenül a Titans-nek a saját kezében van a sorsa mert biztosan playoff résztvevő lesz ha nyer a Texans ellen. Ha ez nem sikerül és a Steelers veszít a Ravens ellen és a Colts veszít a Jaguars ellen akkor is a playoffban találják magukat.

titans.jpg

A Titans elsőszámú kihívója a Steelers. Az acélgyári csapat a következőképpen lehet playoff résztvevő. Ha nyernek és a Titans veszít vagy döntetlent játszik. Vagy a Steelers döntetlent játszik és a Titans veszít. Vagy a Titans veszít és a Jaguars veszít és a Raiders veszít vagy döntetlent játszik a Broncos ellen. Vagy a Titans veszít és a Jaguars veszít és a Steelers és a Raiders között a sorsolás erőssége dönt.

steelers.JPG

Végül pedig megvalósulhat az Oakland-i csoda is. Ennek alapfeltétele, hogy a Raiders megnyerje a Broncos elleni mérkőzését. De ez nem elegendő a számukra mert ezen felül a Titans-nek, a Steelers-nek és a Jaguars-nak is ki kell kapnia így a Raiders megelőzi Steelers-t a sorsolás erőssége miatt.

raiders.jpg

nfl.com, Fotó: sports.yahoo.com