Örök igazság marad, hogy a keretedben sosem lehet elég egészséges cornerback!

Jamel Dean visszaigazolásával nem ez a legnagyobb szükség, de a címben foglaltak alapján szinte kötelező valamelyik helyen egy cornerback draftcetli. Idő hiányában, a teljesség igénye nélkül, néhány lehetőség.

1.nap:

Devon Witherspoon (5'11", 181) Illinois.

A fiatal védő olyan, mint a láncos kutya, aki eltépte a pórázt és most retteg a falu. Egyszerűen nem lehet mellette érvényesülni. Persze, hogy nem lehet. Kiváló atléta, amit nagyon jól kamatoztatott az egyetemen, elég impresszív statisztikai adatok mellett. S igen, jól látjátok! Ezekkel a fizikai paraméterekkel. Minden fizikai törvényt meghazudtol a srác. Vajon így lesz az NFL-ben is?

Joey Porter Jr. (6'2",193) Penn State

Nem érzem túl jól magam ezzel, mert kicsit vaciláltam, hogy ide a következő játékost írom. De hát Joey Porterről minden hozzáértő azt mondja, az egyik legkészebb corner a classban. Ebben lehet valami, hiszen nem sok nagy játékot csináltak mellette karrierje során. (Legtöbbször egyet sem) Esetleg csak abba lehet belekötni, hogy a támadók kezeit túl korán szokta "kivonni" a játékból és ez zászlókat eredményezhet a ligában.

Cory Trice Jr. (6'3",206) Purdue.

Lehet így is elég hülyének tűnök, hogy ide őt írom. Hát ha még a második helyre tettem volna! De egész egyszerűen látva a videóit zabáltam a történéseket. Ez a srác egy állat. Kegyetlen. Olyan aki ellen az Istenért sem akarsz játszani. Iszonyatosan jó atléta ezekkel a méretekkel és még labdaérzéke is van. Egyedül az az átkozott sérülés bogár kezdegeti ki őt is, mint sok sorstársát.

Christian Gonzalez (6'1",197) Oregon

Gonzalez egy kiváló emberező corner. Elképesztően mozgékony, nagyon jól követi a támadók mozgását és még labdaérzéke is van. Egyedül az a mindent elsöprő akarat nem látszik rajta, ami a sikeres NFL védőknél azért meg szokott lenni.

Julius Brents (6'3",198) Kansas State

Brents-nek mint látható elképesztően jó a fizikuma. Karfesztávja hatalmas és ezt ki is szokta használni. Fordulékonysága egész egyszerűen elit. Egyedül az lehet aggasztó, hogy ezekkel a képességekkel miért nem volt fenn többet a pályán? Menet közben egyetemet is kellett váltania. Mentális problémák esetleg?

2.nap:

Deonte Banks (6'0", 197) Maryland.

Őt simán be lehetne írni első napra is, ha csak a képességeit nézzük. Játékintelligenciája, fizikuma, gyorsasága elit. Csak hát egy nagyon sérülékeny játékosról beszélünk.

Cam Smith (6'1", 180) North Carolina

Nagyszájú, vezér alkat. A class egyik legjobb ösztönnel megáldott cornere. Jól lát a pályán, labdaérzéke is átlag feletti. Negatívum lehet nála a rá dobott zászlók száma, valamint az NFL-ben mindenképpen erősödnie kell.

Riley Moss (6'1",193) Iowa

Ritka, mint a fehér holló. Vagy ide fordítva, ritka, mint a fehér cornerback. Na ő ezen kivételek egyike. Nagyon jó mentalitás jellemzi. A pályán mindig tudja hová helyezkedjen. Jó atléta, hiszen a foci mellett ezt is űzi. A szerelésekkel sincs nagy gond. Egyedüli negatívum, hogy ő inkább csak zónázásban használható, emberezésben vannak hiányosságai.

3.nap:

Mekhi Garner (6'2", 212) LSU

Ha csak a keménységet nézem ő volt a másik kedvencem. Benga nagy mamlasz. Gyors és erős. Utóbbi mondjuk adódik fizikumából, de ezekkel a méretekkel a gyorsaság nem automatikus. Nála igen. Kicsit Jamel Deanhez látom hasonlatosnak és nem tartanák ördögtől valónak akár egy második nap végi kiválasztást sem. Persze a Tyreek Hill féle elkapók valószínűleg megégetik. De Tyreek Hill kit nem éget meg?

Jakorian Bennett (5'11",188) Maryland

Ha olyan corner kell, aki mindenhová odaér, ráadásul fizikálisan játszik, hátsó körökben nála találhatja meg valamelyik GM a számítását. Javulnia kell viszont mind a szerelések, mind az olvasás terén.

Jartavius Martin ( 5'11", 194) Illinois.

Jó atléta, korrekt slot cornerback. Annyi a baj nála, hogy csak ezt a posztot tudja. Viszont ezt tényleg jól. Sean Murphy-Bunting távozása után akár...

Myles Brooks (6'1",205) Louisiana Tech

Nagyon jól olvassa a játékot, emiatt jól helyezkedik. Ellenben nem igazán jó atléta és a játka sem kimondottan fizikális.

Darrell Luther Jr. (6'0", 189) South Alabama

Volt egy kiváló éve. A 2021-es. Viszont az kiderült róla, ha gyengül a csapat, képes ő is vele együtt gyengülni.

Terrel Smith (6'0",204) Minnesota

A 2022-es éve elég jóra sikerült neki. Küldözgették blitzelni is. Ezt csak Todd Bowles-nak írom! Gyors is, ellenben fordulékonysága kicsit hasonlatos a Titanic utolsó métereire.

Forrás:

Bucs Blog

facebook.com/BucsBlog

Fotó: fightingillini.com