Hivatalos: Bill Belichick elhagyja a New England Patriots-t

Percekkel ezelőtt hivatalossá vált amire igazából az egész szezonban számítani lehetett. Hivatalosan is lezárult egy korszak a New England Patriots franchisenál ugyanis Bill Belichick vezetőedző és Robert Kraft csapattulajdonos szóban megegyeztek, hogy útjaik különválnak.

Belichick-et 2000-ben nevezték ki a Patriots vezetedzőjének és 24 éven keresztül irányította a csapatot. Ez a mai futballban példátlanul hosszú időszak. Összehasonlításképpen a kinevezése óta 162 vezetőedzőt neveztek ki az NFL csapatok.

Tom Brady-vel közösen fémjelzett csapat két évtizeden volt az NFL egyik meghatározó csapata. Az irányító távozása után visszont visszaesett a csapat. Első Brady nélküli évében 7-9-el végeztek. A második évben 10-7-el végeztek, összejött playoff de az első mérkőzésen kikaptak. Utána 8-9-es, most pedig 4-13-as szezon következett.

Belichick 24 szezonja alatt 9 alkalommal játszott a Super Bowlban, 6 nagydöntőt megnyert és háromszor megválasztották az év legjobb edzőjének. 17 alkalommal nyerte meg a csoportját. Pályafutása során 31 playoff mérkőzést nyert meg ami rekordnak számít.

madden23.jpg

Fotó: foxnews.com