Tua Tagovailoa vs Jalen Hurts - Avagy a korábbi csapattársak csatája

Tua Tagovailoa és Jalen Hurts ellenfélként - és egykori csapattársként - találkozik vasárnap este egy NFL pályán. A Miami Dolphins és a Philadelphia Eagles mérkőzése a hétvége leginkább várt összecsapása de az irányítóinak története örökre összefonódik.

Hurts volt az Alabama sztárirányítója, amikor Tagovailoa 2017-ben megérkezett az Alabamára. Tagovailoa tartalék volt Hurts mögött amig a kezdő teljesítménye visszaesett. Ez arra késztette Nick Saban edzőt, hogy lecserélje Hurtst és Tagovailoával helyettesítse. A többi már történelem.

Tagovailoa válaszai alapján, amelyeket a Hurts-szal kapcsolatos kérdésekre adott a 7. heti philadelphiai összecsapásuk előtt - amelyet egyesek potenciális Super Bowl LVIII előzetesként tekintenek -, az egykori Alabama sztárok számára csak üzletről van szó.

"Igen, azt hiszem, a verseny üzemmódban ez egy olyan dolog, ahol tudom, hogy ő hol tart a játékával, ő pedig tudja, hogy én hol tartok a játékommal" - mondta Tagovailoa szerdán. "Valószínűleg találkozunk majd a meccs előtt, hogy sok szerencsét kívánjunk egymásnak, de a nap végén mindketten megpróbálunk segíteni a csapatainknak. És tudom, hogy ő mindent megtesz azért, hogy a támadójátékát sikerre vigye a mi védelmünk ellen, én pedig pontosan ugyanezt teszem, próbálok keményen dolgozni, hogy pontosan ugyanezt tegyem az ő védelmükkel szemben.

"Nagyon tisztelem Jalen-t. Nagyszerű játékos volt mikor az Alabamába kerültem. Különleges játékos és egész egyetemi karrierje során különleges játékos volt. Szóval tudom, hogy ez egy jó meccs lesz és nem úgy gondolok rá, mint egy Super Bowl-előzetesre vagy ilyesmire. Csak úgy gondolom, hogy ez egy másik csapat, amelyre készülünk, és ahhoz, hogy eljussunk oda, ahová szeretnénk, ezt a meccset meg kell nyernünk."

Fotó: sportscasting.com, cbssports.com

img_0195.jpeg