Kire van szükség? - San Diego Chargers

A tavalyi szezonnak is a szokásos előjelekkel vágott neki a Chargers. A szakértők többségének véleménye szerint Super Bowl esélyes volt a csapat. De a korábbi évekhez hasonlóan ez tavaly sem sikerült, sőt a rájátszás sem jött össze. Hát akkor majd jövőre?

A legnagyobb veszteségük, hogy távozott Philip Rivers kedvenc célpontja Vincent Jackson, de a csapatnál maradt Malcom Floyd, a tight end Antonio Gates és az ígéretes wide receiver Vincent Brown. Továbbá megszerezték Robert Meachem-et a New Orleans Saints csapatától (aki Jackson helyettese lehet) és Eddie Royal-t. A visszatérő sérülései miatt elengedték a left tackle Marcus McNeill-t, akinek már meg is van a helyettese. Tavaly szerződtették Jared Gaither-t a Kansas City Chiefs csapatától és több alkalommal is jól helyettesítette McNeill-t, így jövőre kezdő lehet a Chargers támadófalában. A tackle poszt meg van oldva, de a guardokkal probléma van. Tyronne Green lehet a kezdő, de nincs megfelelő cseréje. Az egyetlen támadó poszt ahova mindenképpen Draftolni kell az a guard. Kell egy tartalék Green mögé, de ha jó játékost választanak, akkor hamar kezdő is lehet San Diegoban.

A támadósor statisztikáival tavaly sem volt túl sok probléma (természetesen Riversnek nem kellene annyiszor elszórni a labdát mint tavaly), ami a védelemről nem mondható el. Két éves szerződéshosszabbítással megtartották a tackle Antonio Garay-t aki Cam Thomas-al felváltva stabil pont lehet a falban. A linebacker Antwan Barnes a legjobb pass-rusher volt tavaly a 11 elért sackjével, de leigazolták mellé a Baltimore Ravens kezdőjét Jarret Johnson-t, így változásokra lehet számítani. Strong safety viszont mindenképpen kelleni fog, hiszen Steve Gregory-t szerződtette a New England Patriots és Atari Bigby-re is inkább a speciális egységben számítanak. Bigby-vel amúgy két évvel hosszabbítottak, így feltételezhetjük, hogy nem csak a speciális egységben számítanak rá a jövőben.

A Chargersnek NT, OLB, SS, OG játékosra van szüksége.

A Chargers választásai:

Kör 1, Pick 18 (18)

Kör 2, Pick 17 (49)

Kör 3, Pick 15 (78)

Kör 4, Pick 15 (110)

Kör 5, Pick 14 (149)

Kör 6, Pick 13 (183)

Kör 7, Pick 19 (226)

Kör 7, Pick 43 (250)

(nfl.com)