A Jaguars is kirúgta a vezetőedzőt

Mike Mularkey első szezonja a Jacksonville Jaguars élén egyben az utolsó is lett. A Jaguars ma bejelentette, hogy az újonnan kinevezett general manager, David Caldwell kirúgta Mularkey-t. A döntés egyszerre volt meglepő és várható.

Nem volt váratlan hiszen a csapat tulajdonosa, Shad Kahn közölte, gyökeres változásokat vár el a katasztrofális 2-14-es mérleggel végződött szezon után. És azért volt kissé váratlan mert Caldwell és Mularkey évekig dolgoztak együtt az Atlanta Falconsnál és nagyon jó viszonyt ápoltak egymással.

"Ma reggel közöltem Mike-al, hogy nem fog visszatérni a Jaguars vezetőedzőjeként. Nagyon jól ismerem Mike-ot és nem akarom, hogy bárki is félreértelmezze a döntésem indítékait. Mike kitűnő edző és biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz a következő állomáshelyén. Viszont azt kell tennem ami a legjobb a csapat számára és sorra kell vennem a lehetőségeket, hogy melyik irányba tartson a csapat. Zökkenőmentesen akarjuk véghez vinni a változtatásokat, gyorsan ahogyan a szurkolóink is megérdemlik és úgy érzem mindenkinek az a legjobb ha azonnal váltunk és tiszta lappal kezdünk." - nyilatkozta a csapat új GM-je, David Caldwell.

(nfl.com, Fotó: Andy King/Getty Images)