Első körös pick lehet: Sheldon RIchardson, DT

Most következzen a Mizzou első körös potenciállal rendelkező defensive tackle-je, Sheldon RIchardson. Játékosunk St. Louis-ban született Missouri államban. 6'4" (193 cm) magasra és 295 lb (134 kg) tömegűre nőtt meg. Középiskolája után két évet Junior College-ben töltött el, majd a Missouri Tigers csapatában játszott újabb két esztendőt 2013-as draftra jelentkezése előtt.

Ez azt jelenti, hogy két évet láthattunk csak belőle, azonban így is szép játékokat mutatott be a közönségnek. A 2012-es esztendőben ő volt az egyetlen hasznos elem a Mizzou védelmében. 2011-es éve sem volt rossz (37 tackle, 8 TFL, 2 sack), azonban 2012-ben robbant be a top defensive tackle prospectek közé. Szerelései és sackjei számát megkétszerezte és 75-ig illetve 4-ig jutott, valamint 10,5-szer állította meg az ellenfél játékosait a LOS előtt. Nem rossz számok. Elsősorban a rakat tackle tetszik. Azt is hozzá kell tenni, hogy 2012-es számait mindössze 11 mérkőzésen érte el.

Előnyei közé tartozik, hogy kiváló atléta és jó méretekkel is rendelkezik. Vélhetően a combine-t uralni fogja sebességével. Gyorsaságát természetesen a pályán is használja és agilitásával próbál betörni a backfieldre. Pass rush-ban és a futást segítő blokkok kivédésében is jeleskedik. 4-3-ban jó DT, 3-4 ben pedig 5-technique DE lehet. Remek állóképességgel rendelkezik, számos alkalommal a downfielden kergette a futókat az oldalvonalig. Többek között ennek is köszönhette, hogy csapatában a legtöbb tackle-t ő szerezte. Domináns játékossá válhat az NFL-ben.

Hátrányai között meg kell említeni, hogy 2011-ben sokkal uralkodóbb volt, tavaly pedig konzisztensebb. Jó lenne, ha ezt a két tulajdonságot össze tudná gyúrni. Fegyelmezettségével is probléma akadt, korábbi pályafutása során kevesebb büntetést gyűjtött be. Probléma lehet, hogy interjúi során túl sokat beszélhet, ami a szívén az a száján. A szenvedélye dicséretes, de fel kell nőnie és megválogatni szavait. Futójáték ellen néha megfogták az ellenfél játékosai és nem tudott mozdulni. Agilitása remek, de nem ártana neki még egy kicsivel több erő is mellé.

Összességében tehát elmondható, hogy remek értéket képviselhet 1/19-nél, ha benn marad addig. A combine egyik nyertese lehet, hiszen nagy tömege ellenére is rendkívül atletikus képességekkel bír. Chris Canty pozíciója erősen kérdéses, illetve ő sem lesz már fiatalabb, így Richardson remek utódja lehetne. Linval Joseph mellett remek értéket képviselhet és tovább erősíthetné védőfalunkat.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu