Két játékosát is elküldte a Kansas City Chiefs

Andy Reid és a Kansas City Chiefs új vezetése elkezdte a játékoskeret átalakítását. A csapat kedden bejelentette, hogy elküldte a wide receiver Steve Breaston-t és a tight end Kevin Boss-t. Egyik játékos elküldése sem okozott hatalmas meglepetést. Elküldésük fő oka, hogy helyet csináljanak a fizetési sapkában a receiver Dwayne Bowe és a tackle Branden Albert számára. Már folynak a tárgyalások mindkét játékossal a hosszútávú szerződés ügyében, de ha nem sikerül megegyezniük akkor az egyikük biztosan franchise taget fog kapni.

Breaston még Todd Haley ideje alatt került Kansasbe és az első idénye alatt nem is nyújtott rossz teljesítményt. Mind a 16 alapszakasz mérkőzésen pályára lépett, 785 elkapott yardot és 2 touchdownt szerzett, viszont a tavalyi szezonban már csak kiegészítőemberré vált. Igaz, hogy pályára lépett 10 alkalommal is, de csak 7 elkapása volt amivel 74 yarddal zárta a tavalyi szezont. 4 millió dollárt keresett volna a következő szezonban.

Boss jövőbeli NFL pályafutása jelenleg is bizonytalan a sok agyrázkódás miatt. A New York Giants kezdő tight endje volt, de újonc szerződésének lejárta után az Oakland Raidershez igazolt. Egy év Oakland-i kirándulás után a tavalyi offseasonban a Chiefs játékosa lett. Az agyrázkódások miatt viszont csak két mérkőzésen lépett pályára és 65 elkapott yardot szerzett. 2.4 millió dollárt keresett volna a következő szezonban.

(nfl.com, Fotó: kcchiefs.com)