Draft prospect: Lane Johnson (Oklahoma, OT)

Négy éves egyetemi pályafutása alatt 33 mérkőzésen lépett pályára a Soonersben. Középiskolában még irányító poszton szerepelt, majd a Kilgore Collegeba került, ahol egy évet húzott le. Itt szintén QB poszton játszott. 2009-ben került az Oklahomára, ahol első évében redshirt volt, és nem játszott egyetlen mérkőzésen sem.

Első pályára lépésére 2010-ben került sor, amikor Tight End poszton vetették be, ahonnan szezon közben áttették defensive endnek, és az évet ebben a pozícióban zárta.  2011-ben került át jelenlegi posztjára, ahol a jobb oldalon játszva 12 mérkőzésen volt kezdő. Mindezt olyan hatékonysággal, hogy év végén a Big-12 konferencia első csapatába is beválasztották.

A tavalyi évben csapata mind a 13 meccsén játszott, és 11 alkalommal kezdő is volt, bal oldali tackleként. Az edzők a Big-12 konferencia második csapatába választották. Ott volt a Senior Bowlon, és nem is szerepelt rosszul. Sokakat meg is lepett, mennyire magabiztosan és jól mozgott az edzések során. A pályán nyújtott teljesítményére sem lehetett panasz. Megerősítette helyét a draft elején, sőt még feljebb is tudott talán kerülni a draft boardokon. (ranglista) Jelenleg első körös játékosként tartják számon.

Magas játékintelligenciával rendelkező játékos, nagy kezekkel, és jó technikával. Az irányítót remekül tudja védeni, és hatalmas lyukakat is képes „robbantani” a fal szélén a futóknak. Képes mélységi blokkokat is kiosztani, ha szükséges. Ennek ellenére nem a futások segítése a fő profilja. Van még hová fejlődnie, de stabil NFL játékos válhat belőle. Nem feltétlenül lesz sztár, de megbízható és hatékony játékos, aki a vak oldalon is helyet követelhet magának.

Jelenleg 5 db irányító is a csapat rosterén szerepel. Michael Vick, Nick Foles, Dennis Dixon, J. G. Kinne és Trent Edwards egyaránt az eagles játékosának mondhatja magát. De… Edwards és Kinne játékára vajmi kevés az esély a következő szezonban, Dixon elsősorban egy jó backup és nem több, Foles nem illeszkedik igazán Kelly elképzeléseibe, mert kevésbé mozgékony játékos, Vick pedig jelenleg egy éves szerződéssel rendelkezik.

Emellett pedig sérülékeny is, és a csapatunknak egy olyan iránytóra lenne szüksége, aki képes minden mérkőzésen szerepelni. Idén volna rá lehetőség, hogy hozzunk egy Kelly számára megfelelő embert, akinek lenne ideje tanulni legalább egy évet, mielőtt bevetésre kerülne.

eagles. jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Képek: philly.com, oklahoma.247sports.com