Súlyosan megsérült Dwight Freeney

A vasárnap esti Dallas Cowboys elleni győztes mérkőzésen megsérült a San Diego Chargers külső linebackere Dwight Freeney. Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az információ szerint az idei offseasonban szerződtetett pass rushernek elszakadt a kvadricepsz izma. A Chargers megerősítette, hogy súlyos Freeney sérülése de egyelőre nem tervezik a védő sérültlistára tételét.

Freeney a mérkőzés második negyedében sérült meg, egy rövid ideig még a pálya szélen maradt az edzőkkel majd bementek az öltözőbe. Kiesése hatalmas veszteség a Chargers védelem számára hiszen már eddig is sok problémájuk volt, hogy nyomás alá helyezzék az ellenfelek irányítóit.

Nem szerencsés a Chargers pass rushereinek idei szezonja, hiszen Freeney-t is már egy sérülés miatt szerződtették. Fő feladata Melvin Ingram helyettesítése volt akit keresztszalag szakadás miatt egyelőre csak PUP listára tett a Chargers de nagy valószínűség szerint nem fog pályára lépni az idei szezonban.

Freeney 11 sikeres Indianapolis Colts-os szezon után idén májusban szerződött a Chargershez. Az All-Pro védő kétéves szerződést kötött az új csapatával és 4.875 millió dollár a garantált keresete az idei szezonban. Ez igen magas összeg ha nem játszhat többé az idei szezonban. Ingram és Freeney kiesését követően valószínűleg Jarret Johnson (vagy esetleg Larry English) lesz a külső linebacker.

(nfl.com, Fotó: courant.com, tracking.si.com)