Beharangozó: Seahawks - Titans

A 3-2-es mérlegű Tennessee Titans látogat a CenturyLink Fieldre az NFL 6. fordulójában. A meccs vasárnap 22.05-kor kezdődik. A Colts elleni fájó vereség már a múlt, a Titans elleni meccsre kell koncentrálni. Ez sem lesz könnyű összecsapás, hiszen egy jól összerakott masszív csapat érkezik Seattlebe.

Mivel Jake Locker sérülés miatt nem játszhat így a csere QB Ryan Fitzpatrick lesz a kezdő irányító. Locker idén 4 meccsen jól játszott, így nagy balszerencse a titánoknak, hogy sérülés miatt ki kell hagynia néhány meccset.

Fitz egy gyengébb meccset hozott össze múlt héten, viszont a kőkemény Chiefs D# ellen nem is volt könnyű dolga.  Most sem lesz, hiszen a Seahawks D# is kőkemény tud lenni. A Colts ellen nem az volt. Shermannek, Brownernak, Bennettnek és a többieknek is volt már jobb meccse idén. A Titans ellen főleg Chris Johnson megállítása lehet a kulcs, ami az eddigi meccsekből kiindulva nem kellene, hogy nagy probléma legyen, hiszen Mebane és Bryant is nagyon jól játszik, főleg előbbi van élete formájában. 
A passzjátékban vannak tehetséges elkapók. Wright, Washington, Hunter, Williams vagy Britt is jóféle WR. Az más kérdés, hogy Fitzpatrick-kel mennyire fog menni a passz a L.o.B. ellen. 
Fontos lesz még, hogy odaérjenek Clemonsék az irányítühoz, ami nem lesz könnyű, mert a titánok fala igen jó nevekből áll kívűl és belül is. A center poszton viszont vékonyak, így Mebane-től ott domináns produkciót várok.

A másik oldalon továbbra is az O-fallal kell foglalkozni. Unger már visszatérhet a kezdőbe, de Okung játékra még sokat kell várni, és Giacomini is továbbra is sérült. Így McQuistan marad a kezdő LT, aki szerintem a liga jelenlegi legrosszabb LTje. Amásik oldalon pedig Micheal Bowie marad, aki annyira nem rossz mint McQuistan, de így is bőven átlagon alatti teljesítményt nyújt. Emiatt Russell Wilsonnak megint menekülnie kell, ezért is futott a Colts ellen több, mint 100 yardot. A Titansnek nincs olyan jó pass rusher játékosa mint az utóbbi hetekben a Texansnak, vagy a Coltsnak. De Pitoitua, Casey és Zack Brown is 3-3 sacknél jár, míg Morgan és Johnson 2-2-nél. 

Lynchnek kinézhet e héten is egy jó meccs, valószínűleg most is az ő futására alapszik majd a támadójáték. 
Passzjáték a fal munkájától függ. Biztos vagyok benne, hogy Wilsont már egy közepes fallal is elit irányítók között tartanák számon, de mivel nagyon sokat kell menekülnie, és nincs ideje zsebben passzolnia így a statisztikái is sokkal rosszabbak mint amit ő tudna alapból. Baldwinra és Tatere nem lehet panasz, Rice viszont minden második meccsen teljesen eltűnik. Kearse-t is lehetne többet favorizálni. Alterraun Vernert és Jason McCourthyt jó CB-nek tartom, ami tovább nehezíti Wilson dolgát.
A TE poszton továbbra is Willson lehet a kezdő, mivel Miller nem edzett, így szinte biztosan megint csak az oldalvonal mellől izgulhat.

A legfontosabb párharcok:

- Marshawn Lynch, RB vs Zach Brown, LB: Egyrészt Lynchen áll vagy bukik a támadójáték, másrészt Brown a liga egyik legalulértékeltebb védője, aki mindenhol ott van. Nagyon nagy párharc lesz ez köztük.

Chris Clemons, DE vs Michael Roos, OT: Clemons jó formában tért vissza. Az idén nagyon jó Anthony Castonzo elleni is ért el múlt héten sacket. Roos még jobb is mint Castonzo.

Golden Tate, WR vs Alterraun Verner, CB: Vernek már 4 picket szedett össze, és emellett 7 passzt ütött el, szóval jó formában van. Tatenek mult héten az utolsó driveban volt egy 3&15-nél egy (érthető) dropja, szóval javítania kell.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary