Darren McFadden távozhat Oaklandből

Már több hete téma az NFL berkein belül, hogy a running back Rashad Jennings komolyan veszélyezteti Darren McFadden jövőjét az Oakland Raiders csapatánál és az elmúlt hetek komoly kérdéseket vetettek fel a korábbi elsőkörös választottal kapcsolatban. McFadden szerződése lejár a következő offseasonban és jelenleg elképzelhető, hogy a következő szezonban más csapatnál fogja folytatni a pályafutását.

Az utolsó öt hétben Adrian Peterson után Jennings szerezte a legtöbb futott yardot az NFL-ben. Kimondható, hogy az új offensive koordinátor Greg Olson támadójátéka sokkal jobban fekszik Jennings-nek mint McFadden-nek. Az idei offseasonban hosszabbítani akartak McFadden-nel de a játékos úgy számolt, hogy egy kirobbanó szezont követően jövőre megkapja majd a bombaszerződését.

Az idei év sem múlt el McFadden sérülés nélkül továbbá a futó sérülésekkel tarkított múltját és a fizetési igényét ismerve nem biztos, hogy hosszútávon a csapat franchise játékosa lehetne. Az idei szezonban összesen több mint 9.5 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából és egy új szerződést követően nagyobb összeggel is számolhatna a Raiders.

A Bay Area News Group munkatársának Steve Corkran-nek az információ szerint a general manager Reggie McKenzie meg fogja várni a 2014-es szabadügynök piac nyitását megelőző napokat a hosszabbítással kapcsolatban. A szakértők véleménye szerint McFadden hasonló szerződésre számíthat mint a Detroit Lions running backje Reggie Bush. Bush az idei offseasonban négyéves, 16 millió dolláros szerződést kötött és a jelenlegi helyzet szerint McFadden sem számíthat sokkal jobbra.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: thefatwhiteguy.com, fansided.com)