Guion és Childs is elküldve, 41 millió a fizetésre

Letroy Guion & Greg Childs_1A tegnapi napon már két távozó van Minnesota-ból, Guion és Childs jövőre új csapatban kezdhetnek. A szabadügynöki piac nyitásáig nincs már hátra egy hét sem a Vikings pedig belekezdett egy nagytakarításba. A hét elején elküldték a TE, John Carlson-t, ma pedig újabb két játékos lett szabadügynök. A DT poszton játszó Letroy Guion és a WR poszton teljesítő Greg Childs-nek köszönték meg eddig munkájukat és távozásra ítélték őket.

Az egyik elküldés egyáltalán nem meglepő a másik is csak kicsit meglepő.

Az biztos, hogy Greg Childs-nek nem sok jutott eddig profiként. Még mielőtt megmutathatta volna mit is tud egyből lesérült, ráadásul az egész első idényét ki kellett hagynia emiatt. A tavalyi idényben azonban már mutatkoztak pozitív jelek, de a 2013-as szezont is végig IR listán töltötte. Nem játszott és gyakorlatilag nem is edzett együtt a csapattal. Childs ma már nem a Vikings keretének tagja. Talán jó elkapó lett volna, de a sors így akarta. Most először fordul életében az, hogy nem csapattársa Jarius Wright, aki-vel már az egyetemen is, sőt a középiskolában is végig csapattársak voltak. Wright befutott, ő sajnos nem. Elküldésében egyáltalán nem a pénz megtakarítása játszott szerepet, mert nagyon kis részt foglalt a fizetési sapkában, inkább az az elküldésének oka, hogy bizonytalan a jövője, mint játékos. Ugyanis sérülése, ha újra és újra kiújul, akkor belőle nem válik semmilyen játékos. Talán máshol összejöhet neki. Talán.

A kicsit talán meglepő elküldött személy az Letroy Guion. A Vikings eddigi defensive tackle-je 2008 óta volt csapatunk tagja. 68 mérkőzésen lépett pályára. Tavaly és a 2012-es szezonban 28 mérkőzésen lépett pályára és mindegyiken kezdőként kapott szerepet. Ez az elküldés mindenféleképpen anyagi megfontolásból született, ugyanis Guion 4 millió $-t foglalt volna el jövőre a fizetési sapkából, így azonban ezt is hozzáadva a többihez, közel 41 millió $ áll a csapat rendelkezésére, hogy megerősítsék a keretet. Ez az összeg a negyedik legtöbb a ligában. Csak a Raiders (66 millió $), a Jaguars (59 millió $) és a Browns (56 millió $) előz be minket fizetési sapka alatt összegben.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com