Captain on board, Munnerlyn 3 évre írt alá a Vikings-al

Captain Munnerlyn_1Szerda este óta mikor kiderült, hogy még aznap látogatóba jön hozzánk Captain Munnerlyn csak azon voltunk, hogy magunkhoz édesgessük. A szurkolók nagyon szerették volna, ha aláír velünk és kisegít minket a bajból. A szerződéskötés szerda este elmaradt, de nem kesereghettünk, mert nem volt arról szó, hogy Munnerlyn szerződés nélkül hagyja el Minneapolis-t.

Csütörtök este már twitteren mindenki azt kérdezgette egymástól és persze a bennfentesektől, hogy van-e valami fejlemény Captain-al kapcsolatban, vagy hogy egyáltalán lehet-e tudni valamit már. Egyszer csak az edzőközpont főbejáratán a Vikings tulajdonosa Zygi Wilf távozott, majd néhány perc múlva visszatért. Nem telt bele pár perc és máris jött a hír, hogy Munnerlyn törölte a pénteki Tampa Bay-i látogatást. Ekkor elkezdtünk bizakodni, majd két percre rá jött a hír: Munnerlyn 3 évre leszerződött a Vikings csapatával.

2009-ben a 7. körben került a Carolina Panthers együtteséhez, ahol az első idényében 15 mérkőzésen léphetett pályára, ebből 4-szer kezdőként. A következő évtől egyre több bizalmat és lehetőséget kapott csapatában, így a 7. körös pick élvezte a játékot és ez teljesítményén is meglátszott.

2010-ben megszerezte első interceptionjét is, ráadásul TD-re visszahordott labdaszerzése is volt. Azóta töretlenül haladt előre és tavaly végül kezdő cornerbacké lépett előre. A legutóbbi két szezonjában 4 interceptiont szerzett és kivétel nélkül mindegyiket TD-re hordta vissza, a leghosszabb egy 74 yardos visszahordás volt. 2011 óta alapembernek számított a Carolina együttesénél, tavalyi kiváló szereplése meghozta neki az elismerést. A ProFootballFocus őt nevezte a 11. legjobb CB-nek a ligában. Pont ilyen játékos kell nekünk. A szurkolók nagyon nagy örömmel fogadták a bejelentést és bizakodóak a jövőt illetően.

Nem tudjuk, hogy mennyire befolyásolta az a tény, hogy a nemrégiben visszaszerződtetett LB, Jasper Brinkley a szobatársa volt az egyetemen, mert ráadásul állítólag Brinkley is nagyon győzködte őt, hogy itt a helye.

Egyetemi éveit a South Carolina University-n töltötte, ahol 127 tacklet és 5 interceptiont ért el 3 év alatt. A Draft-on csak a 7. körben kelt el, de az ő esete is azt bizonyítja, hogy lehet találni csiszolatlan gyémántot későbbi körökben is.

Munnerlyn elmondta, hogy azonnal lemondta az összes további látogatását más csapatokhoz, mikor a Vikings-nál felajánlották neki az összeget. Elmondta, hogy ez volt az a szám, amit ő szeretett volna, így aláírt.

1010338_10152260792562836_1068437146_n

Szerződése három évre szól és ez idő alatt 14.25 millió dollárt kereshet és ebből a pénzből 7 millió dollár a garantált kereset.

A médiával tartott konferenciabeszélgetésben elmondta, hogy nagyon tiszteli Zimmer munkásságát és szerinte a következő idényben a Vikings védelme a TOP10-ben lesz.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com