Draft 2014 - Ed Reynolds (S)

ED REYNOLDS

S STANFORD

6 ft 1 in (185 cm), 207 lbs (94 kg)

A védelembe továbbra is kell az erősítés. Habár a DE és DT posztok úgy tűnik lassan megértek a kezdésre azért van még pár hely, ahol foltozgatni lehet. Egyik ilyen a védelem leghátulja a secondary, azon belül is a safety poszt.

Úgy vélem, hogy az első napon nem fog safety érkezni, ott inkább a QB vagy a LB posztot erősítjük meg, azonban a második vagy harmadik napon jöhet egy S. A harmadiktól az ötödik körig bezárólag a még elérhető játékosokat megnézve a Stanford játékosa kiválasztásra kerülhet.

Ed Reynold Florida-ban született. 2010-ben került a Stanford egyetemre, ahol először csereként számítottak rá és csak 7 mérkőzésen lépett pályára, majd egy kellemetlen térdsérülés miatt kénytelen volt kihagyni az egész 2011-es idényt. 2012-ben visszatért és nem is hagyta cserben a csapatot, hiszen 6 interceptiont is szerzett, amiből iskolarekordot jelentő 3 TD-t is szerzett. Ekkor már kezdőként szerepelt az összes mérkőzésen. Ez az éve kiválóan sikeredett és remek eredményei miatt megkapta a legjobb DB-nek járó díjat, a Jack Tatum Trophy-t. Ugyanezt a díjat 2010-ben Patrick Peterson (Cardinals), 2007-ben Aqib Talib (Broncos) is megkapta, sőt talán ismerős lehet, de 1998-ban Antoine Winfield is kiérdemelte ezt a kitüntetést.

2013-ban 14 mérkőzésen kapott lehetőséget, ebből 13 alkalommal kezdőként szerepelt. Már nem szerzett csak egy interceptiont, de így is szépen teljesített a pályán.

Elismerései az egyetemi évekből:

Pac-12 Championship (2013)
First-team All-American (2013)
First-team All-Pac-12 (2012)

Erősségei:

Jó felépítésű és magas játékos. Jól olvassa az irányítót. Kemény és hatásos ütközéssel jól szereli ellenfelét. Magasra tud ugrani, így megnehezíti az elkapók dolgát. 

Gyengeségei:

Nem kiemelkedő a sebessége, inkább átlagos. Irányváltásokkal van némi problémája. A rövid karja nem feltétlen mellette teszi le a voksot. Egyfókuszú játékos, aki nagyon sokáig vagy túl sokáig csak az irányítót nézi és nem kapcsol időben, az embere meg lerázza út és nem tud annyira felgyorsulni, hogy utolérje Nem mindig találja meg a megfelelő helyét a pályán és gyakran rossz szöget választ a védekezésnél.

Scouting Combine eredményei:

  • 40 yardos sprint: 4.57 másodperc
  • Fekvenyomás (102 kg): 15
  • Vertikális ugrás: 32.5 inch (82.5 cm)
  • Helyből távolugrás: 117 inch (297.18 cm)

Kiválasztás: 3-4. kör

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com