A Cowboys legjobb védője számára valószínűleg véget ért a szezon

A tegnapi OTA edzésen nagyon súlyosan megsérült a Dallas Cowboys kezdő linebackere Sean Lee. A védőnek a lábában elszakadt a keresztszalagja és az első vizsgálatok eredménye szerint valószínűleg nem léphet pályára az idei szezonban.

Lee egy kontakt nélküli gyakorlat során sérült meg amikor ütközött az idei első körben kiválasztott offensive guard Zack Martin-al. Az újonc nem lökte meg erősen de Lee nagyon szerencsétlenül ért földre és ezt követően még rá is esett a falember.

Lee személyében posztjának egyik ligaelit játékosáról beszélünk de nem alakult túl szerencsésen az eddigi négy éves pályafutása. A középső linebacker az utóbbi két évben szinte folyamatosan valamilyen sérüléssel bajlódott.

Két év alatt 15 mérkőzést kellett kihagynia csukló, nyak és térdínsérülés miatt. Nemrég arról beszélt, hogy valamilyen úton-módon meg kell találnia a módját, hogy egészséges legyen az egész szezonban de sajnos ez idén sem jött össze neki.

A kialakult helyzet nem könnyebbítette meg az új defensive koordinátor, Rod Marinelli dolgát. Az offseasonban elküldték az utóbbi 20 év talán legjobb Cowboys védőjét DeMarcus Ware-t és most kiesett az a játékos akit a védelem következő nagy vezérének tartanak.

Lee sérülésének apró érdekessége, hogy a csapat idei elsőkörös választottja tehet minderről pedig eredetileg mást választottak volna. A hírek szerint a linebacker Ryan Shazier-t akarták draftolni de egy pickel korábban a Pittsburgh Steelers elvitte előlük és most máris házon belül lehetne Lee helyettese.

(nfl.com, Fotó: indystar.com)