Ki lehet a középső linebacker Beason hiányában?

A New York Giants játékosa a csütörtöki OTA során szenvedett lábtörést, ami kb. 3 hónapos kihagyást jelent neki. Igencsak rosszkor jött ez a sérülés, hiszen az idei offseasonban kapott 3 évre szóló 16,8 millió dolláros szerződést, ezzel pedig Antonio Pierce után végre sikerült a csapathoz láncolni egy klasszis MLB-t. Kik lehetnek azok akik profitálhatnak a távolmaradásából?

Sajnos nem ez volt a játékos első sérülése, 2011-ben 1, 2012-ben pedig 4 mérkőzésen tudott csak pályára lépni. A Panthers közben draftolta Luke Kuechly-t, így egy hetedik körös választási jogért cserébe tavaly átengedték csapatunknak Beasont. Bejött neki a váltás, remekül szerepelt új állomáshelyén, így szép pénzt kapott márciusban. Képességei alapján talán indokolt is lett volna a majdnem évi 6 millió dolláros kontraktus, de tartóssága komoly kérdéseket vetett fel, most pedig a rémálom sajnos beigazolódott. Törött lábát valószínűleg műteni kell, igaz csapatunk a beavatkozásról nem ejtett szót.

Véleményem szerint hiányában Jameel McClain lehet a középső linebackerünk. Anno Ray Lewis-t helyettesítette már ezen a poszton Baltimore-ban és remek tapasztalattal is rendelkezik. Ugyan SLB posztra érkezett, de védelmünkben az a linebacker poszt élvezi a legkisebb prioritást, így oda más is be tudna ugrani helyette (illetve azt se feledjük, hogy a snapek kb. felénél nickel formációban áll fel a defense).

Nem szabad leírni Mark Herzlich-et sem, aki eddigi 3 éve alatt nem tudott megragadni a kezdőben. Inkább csak csere szerepkörre számíthat, de a special teamnek továbbra is hasznos tagja lehet. Ő az a játékos akit csak szeretni lehet, de egyelőre nem azt a pályát futja be, amit jósoltak neki (igaz azt se feledjük, hogy a rákkal is meg kellett küzdenie és UDFA játékosként érkezett).

Az újonc Devon Kennard a USC-n játszott belső, szélső linebackert, illetve defensive endet is, a tegnapi gyakorláson pedig ő helyettesítette Beasont az első csapatban. Nem ő a legesélyesebb erre a szerepre, de ha ötödik körös választottként be tudna kerülni a rotációba, akkor már megérte a draftolása.

Ne feledkezzünk el Spencer Paysingerről sem, ő képes a játékok hívására és nickelben korrekt párost alkothat Jacquian Williams-szel. Persze az ő legjobb helye továbbra is a gyenge oldalon lenne.

A 3 hónapos kihagyás azt jelenti, hogy valamikor szeptemberben visszatérhet Beason. Ez akár azt is jelentheti, hogy már a szezonnyitó MNF-n ott lehet a Lions ellen, de remélhetőleg 1 vagy 2 mérkőzésnél többet nem kell kihagynia. A hiányára mindenesetre fel kell készülni, hiszen 2011-ben és '12-ben alig volt a pályán, egy év játék után pedig ismét megsérült. Közel van már a 30-hoz így lassan az is kérdés lesz mennyire viselik meg szervezetét ezek a sérülések. Remélhetőleg teljesítményén nem fog meglátszani az újabb kihagyás.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu