Újabb érkezők a Buccaneers támadófalába

Újabb két támadófalember írt alá a Buccaneers csapatához, ám a szurkolók által várt áttörést valószínűleg ez sem fogja meghozni. Az első, és a kettő közül “nagyobb” név, az Rishaw Johnsoné, aki a Kansas City Chiefs csapatától érkezett hozzánk, egy trade keretein belül. A játékosért cserébe, a safety Kelcie McCray távozott a Törzsfőnökökhöz. McCray feláldozható lett, miután az idei holtszezonban Major Wright, és Bradley McDougald is felkerült a keretre, hisz így a safety legalább az ötödik helyre csúszott vissza pozíciójában, mármint ami a depth chartot illeti. A Dolphins egykori játékosa párszor a pályára léphetett 2013-ban, és akadtak is szép megoldásai, de nagyon is úgy tűnik, hogy Lovie Smith már a 2014-es szezonban nem tart rá igényt.

Cserébe kaptunk egy guardot, Rishaw Johnson személyében, aki hihetetlenül jó falember… volt valamikor a gimnáziumban. Egyetemi éveit azonban beárnyékolta, hogy még az Ole Miss-ről is sikerült kirúgatnia magát a helyi futballcsapatból, az ottani szabályzatok folyamatos megsértése miatt. Onnan meg sem állt Kaliforniáig, azon is belül a pennsylvaniai egyetemig, ahol befejezte egyetemi karrierjét, mielőtt le nem draftolt szabadügynökként a Seahawks csapatához nem került.

Vezetőedzőnk Lovie Smith azt nyilatkozta a mai sajtótájékoztatón, hogy Johnson flexibilitása, miszerint tud center és guard pozícióban is játszani, értékes opciókkal ruházza őt fel a Buccaneers számára. Azt gondolom ő sem gondolja komolyan, hogy esetlegesen egy kezdőpozíciót old meg a dologgal, azonban nem csak a kezdő, de a mélységi kerettel is komolyan gondban vagyunk idén. Az Arrowhead Pride blogján, ahol a Chiefs szurkolók tömkelege tanyázik. Igen, minden bizonnyal még Faragó Ricsi is. Szóval említett blogon pár szép dolgot is írtak azért a játékosról. Például kiemelték a tavaly év végi kiemelkedő teljesítményét. Kiváltképp a Chargers ellen. Annak idején a Chiefs-nél is úgy érezték, hogy a srácban ott a potenciál. Ám végül a csapat vezetőségének elfogyott a türelme és nem győzték kivárni, míg az a felszínre kerül. Így a trade mellett döntöttek.

Egy szó mint száz Johnson azért nem töltelékként érkezett hozzánk. Keményen fog ő küzdeni az első számú backup szerepéért, és az igazság az, hogy ahogy a dolgok állnak, talán azon sem kéne meglepődnünk ha a nem túl fényesen játszó Oniel Cousins-t is kiszorítaná egy szép napon a keretből. Bár valljuk meg őszintén, őt nem lenne túl nehéz. Szintén hasznos, hogy két pozícióban is tud játszani, így Evan Dietrich-Smith pótlása is megoldottá válhat, egy-egy sérülés esetén, természetesen csak végső esetben.

Ha pedig mindez nem a fent leírtak szerint sül el, hát mi is történhet? Ez az a döntés, ami miatt nem lehet szidni a csapat vezetőségét, hisz McCray valószínűleg ilyen mély safety kerettel nem érte volna meg az 53 fős roster szűkítést. Így legalább Lovie Smith megpróbált egy újabb lehetőséget, hogy némi életet leheljen az út szélén lapult döglött macska képét mutató támadófalba.

A másik érkezőnk pedig a szintén guard R.J. Mattes. Ő második évét húzza a profik világában, le nem draftolt szabadügynökként érkezett az Észak-Karolináról, és mind a 2013-as, mind a 2014-es holtszezont a New England Patriots-nál töltötte. Az egyetemen pedig olyan irányítókra vigyázott, mint Russel Wilson, és Mike Glennon. Ezzel egy időben távozott csapatunktól a defensive end James Ruffin.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com