Mérkőzés összefoglaló: Giants 16-13 Patriots

Utolsó előszezon mérkőzésünket is sikerült megnyerni, ezúttal a New England Patriots volt az áldozat. Persze ennek a mérkőzésnek volt a legkisebb jelentősége, kezdőink csak néhány snap erejéig szerepeltek és azt sem teljes erőbedobással tették.

Az irányítók közül emiatt maximum Ryan Nassibet van értelme értékelni, aki felemás teljesítményt nyújtott, de az idei előszezonban bebizonyította, hogy lehet rá számítani, mint egyedüli csere. Curtis Painter önmagához képest jó játékot nyújtott az idei előszezonban, de valószínűleg máshol kell majd szerencsét próbálnia. Futóink kivétel nélkül jól szerepeltek, de egy játékostól mindenképp meg kell válni. Ő Kendall Gaskins lehet, aki még alkalmazható a gyakorlócsapatban is.

Elkapóink nagyon haloványak voltak, mindössze Jerrel Jernigannek volt egy 12, Corey Washingtonnak pedig egy 3 yardos elkapása. A rangsorban sok változás nem történt, elképzelhető, hogy öt WR-el vágunk neki az ősznek, talán Preston Parker kaphat még lehetőséget. A tight endek közül az elkapásokban Larry Donnell volt a legjobb, másfél hét múlva ő lehet a kezdő. Adrien Robinson kezéből viszont kicsavarták az ellenfelek a labdát, ami semmiképp sem javította az ő helyzetét. Támadófalunk felemás teljesítményt nyújtott, a futásokat jól támogatták, de az irányító megvédése időnként problémát okozott. Meglepően sok snapet kapott John Jerry, akire Geoff Schwartz és Brandon Mosley sérülése miatt nagy szükség lehet az első hetekben. A fullbackek közül Henry Hynoski vállsérülést szenvedett, egyelőre azonban nem tudni, hogy tavalyi problémájának kiújulásáról van-e szó, de ez megnyithatja az utat John Conner előtt.

Védelmünk egyik legjobbja a rutinos Israel Idonije volt, aki kétszer is sackelni tudta Jimmy Garoppolo-t. Kelcy Quarles-ban hihetetlen energia lakozik és jobban is szerepelt mint korábban, de ez nem biztos, hogy elég lesz az 53-as keretbe kerüléshez. Jay Bromley megmutatta, hogy jól tud kilőni a snapnél és első lépéseivel meg tudja verni a falembert, már csak a QB-t kell megtanulni lezúznia... A linebackerek között valószínűleg nem lesz változás és a sérülés miatt az összecsapást kihagyó Mark Herzlich megtarthatja helyét. Devon Kennardnak volt egy-egy szép megmozdulása, nagy jövő állhat előtte. A secondary sem volt rossz, Zack Bowmantől láthattunk egy ügyes INT-t. Chandler Fenner meglepően jól mozgott, a gyakorlócsapatban mindenképp helyet kaphat. Az újonc Bennett Jackson igen aktívan játszott, leginkább a tavalyi Terrell Thomas-hoz lehet őt hasonlítani (már ami az éjszakai szerepkörét jelenti). Egy cornerbackhez képest fizikális játékosról beszélünk, ami miatt összejöhet neki a roster.

Végre vége a preseasonnak, ahol láthattunk jó és csalódást keltő teljesítményeket is. Az offense nem brillírozott, de a hetek előrehaladtával bemutattak némi fejlődést és a Jets ellen Manning is megmutatta, hogy nem felejtett el játszani. Az újnak mondható rendszer integrálása hosszú időt vesz igénybe és támadóink az első hetekben valószínűleg nem fognak száz százalékig összeállni. Azonban ha kellően támogatni tudják a futójátékot és Eli-t is meg tudják védeni, akkor a liga első feléhez tartozó offense-t láthatunk majd. A védelem folytatta tavalyi jó játékát, ellenben az első csapat pass rushereinek össze kell kapni magukat. Kulcskérdés lesz JPP szereplése, ha közelíteni tud 2011-es formájához, akkor a teljes defense komoly játékerőt képviselhet. Linebackereink egyelőre Jon Beason nélkül is helytálltak, a secondary pedig az egész csapat legerősebb része kell hogy legyen.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu