Norman a #Panthers legjobb cornerback-je

Senki sem játszik jobban a Carolina secondary-ban, mint a cornerback Josh NormanÉs senki sem látta előre ezt, mikor ő nem játszott egyetlen védekező snap-et sem az 1. héten.

"Őrültség, ahogyan működnek a dolgok, ugye?" mondta Norman.

Norman, az ötödik körös választás a Coastal egyeteméről a Carolina-ban 12 meccsen játszott kezdőként, mint újonc, 2012-ben, nem kezdett egy meccsen sem 2013-ban és mindössze hét meccsen játszott.

A szerepe folyamatosan növekedett 2014-ben, és az 5. héten, a Chicago Bears ellen Norman visszatért a kezdő keretbe.

Azonban amikor agyrázkódást szenvedett a Bears ellen, kimaradt két hétig. De négy mérkőzés óta Norman a Panthers legkövetkezetesebb cornerback-je. Az Atlanta Falcons ellen ő segített limitálni az elkapó Julio Jones-t 11 próbálkozásból hat elkapáson és 59 yardon tartani.

"Egy nagyon hosszú utat tettem meg és nagyon hálás vagyok." mondta Norman. "Minden szempontból nézve - nem értékelem túl nagyra vagy túl alacsonyra a helyzetet. Csak alázatos vagyok, és fenntartom a higgadtságom minden esetben."

Nem túl nagy. Nem túl alacsony. Ez a megközelítés alapvető fontosságú volt, hogy fejlődjön a harmadik NFL szezonjában. 11 mérkőzés után van 30 tackle-je, hat levédekezett passza, egy interception-je és egy fumble recovery-je.

"Nagyon izgatott vagyok amiatt, ahogy Josh játszott." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott.

És mi változott Norman játékában? Mit csinál jól?

"Keverem a lefedettséget." magyarázta Norman. 

Norman úgy lépett be az NFL-be cornerback-ként, hogy hajlandóságot mutatott a harcra az elkapókkal. A karrierje elején ez a harc gyakran az öt yard után is folytatódott, büntetéseket eredményezve.

De a néhány év tapasztalat alatt hosszú utat tett meg.

"Meg kell tanulni, hogy mit lehet megúszni, és mit nem lehet." mondta Norman. "Gyakorlat és önbizalom, ahol minden kezdődik."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu