Olsen hatékonysága önmagáért beszél

A tight end Greg Olsen nem próbálja megmagyarázni a Pro Bowl jelöltségét, de nem is kell. A játéka megteszi helyette.

Két héttel ezelőtt, a Carolina New Orleans elleni győzelme során Olsen 10 elkapással 72 yardot és egy TD-t szerzett.

Ez volt az első 10 elkapásos mérkőzése pályafutása során, és beállította a csapat rekordot, a legtöbb tight end elkapást egy mérkőzésen, ez korábban mindössze kétszer fordult elő a franchise történetében.

Egy héttel később a Carolina nyert a Tampa Bay ellen is, Olsen már a második 10 elkapásos mérkőzését produkálta. Ezúttal a backup QB Derek Anderson volt a center mögött, 10 elkapása 110 yardot jelentett.

Ez a harmadik 100 elkapott yardos mérkőzése volt a szezonban és a negyedik, mióta csatlakozott a Carolina-hoz 2011-ben, ez is rekord, a legtöbb 100 elkapott yardos mérkőzés egy tight end karrierjében.

"Ez szórakoztató tud lenni." mondta Olsen. "Jó ott kint elkapni a ritmust, az irányító bízik benned, és ha szabad vagy, megadja neked az esélyt -, ez mókás. Jó móka elkapni a labdát, jó móka hatékonynak lenni. De a legfontosabb, hogy a szórakozás hozzájárul és segít megnyerni a játékot."

Olsen-t szórakoztató volt nézni. Ő az egyik legegyenletesebb passz-elkapó a bajnokságban, és amikor a Panthers-nek szüksége van a sikeres harmadik kísérletre, valamilyen trükkel szabaddá válik, életben tartva a drive-ot.

"Az én megközelítésem minden héten az, hogy irányító-barát leszek, amennyire csak lehetséges, szabadon lenni, amennyit csak lehet, így az irányító tudja, hogy számíthat rám, tehát amikor dobja a labdát, jó eséllyel be fogjuk fejezni az akciót." mondta Olsen.

Miután vezette a csapatot az elkapások és yardok tekintetében tavaly, Olsen ismét csapatelső 81 elkapással és 960 yarddal, mindkettő karrier csúcs.

Az NFL tight end-ek között Olsen az első helyen áll az elkapások, második az elkapott yardok és a hatodik a TD-k (6) tekintetében.

A nyolc éves veterán még soha nem vett részt a Pro Bowl-on és nem is tud érdemesebb megtiszteltetést ebben a szezonban.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem az egyik célom." mondta Olsen. "Persze, hogy az. Ez nem olyasmi, amiért lobbiznék. Nagyon magabiztosnak érzem magam abban, amit csinálok. Ha megismernek, ez nagyszerű. Úgy érzem, az egész liga - de leginkább a mi csapatunk - elismer engem. Számomra tényleg csak ez számít."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu