Az idei Draft 10 legjobb wide receivere

A tavalyi Draft bővelkedett kitűnő elkapókban és a jelek szerint is az idei évben is remek receiverek kerülnek majd be az NFL-be. Tavaly a Draft első körében öt elkapó, Sammy Watkins (Buffalo Bills), Mike Evans (Tampa Bay Buccaneers), Odell Beckham, Jr. (New York Giants), Brandin Cooks (New Orleans Saints) és Kelvin Benjamin (Carolina Panthers) került kiválasztásra az első körben.

Nagyon jó évfolyam volt hiszen egyikük sem vallott szégyent de közülük is kiemelkedett Beckham, Jr.. A fiatal elkapó első szezonjában megdöntötte szinte az összes újonc elkapórekordot még úgy is, hogy sérülés miatt ki kellett hagynia az alapszakasz első négy mérkőzését. Igen magasra tette a mércét és az idei újoncoknak össze kell szedniük magukat ha el akarják feledtetni a Giants elkapójának tavalyi szezonját.

1. Kevin White, West Virginia

White egy nagyon tehetséges jó felépítésű elkapó aki nagy valószínűséggel az első elkapó lesz akit kiválasztanak az idei Drafton. A Combine-on 23-at nyomott a fekvenyomásnál és 4.35 mp alatt futotta a 40 yardot. A méret, az erő és a sebesség megfelelő kombinációja. Csak két szezont játszott a West Virginia csapatában de a szakértők véleménye szerint ritka tehetséges elkapó. A tavalyi szezont 1.447 elkapott yarddal és 10 elkapott touchdownal zárta. Amari Cooper-el van nagy versenyben a Draft legelső elkapójának "címéért".

2. Amari Cooper, Alabama

Nem kiemelkedő a mérete sem pedig a sebessége de mindkét kategóriában a jobbak közé tartozik. Komplett játékos aki nagy veszély jelent az ellenfelek védelmére. Minden képessége megvan hozzá, hogy rövid és közepes átadásokkal veszélyt jelentsen bármilyen védelemre nézve de karrierjének elején a hosszú átadásokat nem rá fogják felrajzolni. A sebességével és az erejével az NFL-ben már nem tudja majd elnyomni a safetyket de mindenképpen segíteni fog a passzjátékon.

3. DeVante Parker, Louisville

Parker akkor végzi dolgozik a legjobban amikor a labda még a levegőben van. Remekül kihasználja a magasságát, jól helyezkedik és mindent elkap ami kartávolságon belülre érkezik. A szakértők véleménye szerint erőből nem tudja majd lenyomni a cornerbackeket így valószínűleg rengeteg vitatott elkapása lesz. Nagyon atletikus elkapó, rengeteg yardot termel az elkapások után is. A tavalyi szezonban átlagosan 19.9 elkapott yardot szerzett elkapásonként. Parker a West Coast-ban kiemelkedő elkapóvá tudná váni az NFL-ben.

4. Breshad Perriman, Central Florida

A méret, a sebesség és a robbanékonyság ritka kombinációja. Ez a kombináció csak a liga legjobb elkapóira jellemző. A pozitívumok ellenére azonban hanyagul futja meg az útvonalakat és a keze sem a legjobb. Több könnyű labdát is képes elejteni amivel az őrületbe tudja kergetni az edzőit. A sok elejtett labda ellenére a fizikai felépítése és a képességei miatt stabil elsőkörös prospectnek számít.

5, Jaelen Strong, Arizona State

A szakértők és az elemzők megvizsgálják a játékosok minden egyes mozdulatát és nincsenek lenyűgözve Strong sok tulajdonságától de összességében nagyon meg vannak vele elégedve. Az ereje, a mérete és az elkapásai miatt sokaknak tetszik de problémásnak tartják, hogy nehezen tud elszakadni a védőktől. Ezen azonban segíteni lehet más routeok felrajzolásával. Nagyon fizikális elkapó aki az előzetes vélemények szerint be fog férni az első körbe.

6. Phillip Dorsett, Miami

Dorsett második körös ígéretnek számít de az sem lenne óriási meglepetés ha elkelne az első kör végén. A főiskolán főként a hosszú passzoknál vették célba így brutálisnak számító 23.3 yardot átlagolt elkapásonként. A széleken és a slot pozícióban is nagy veszélyt jelent az ellenfél védőire. Nem túl magas elkapó de T.Y. Hilton és Antonio Brown már bebizonyította, hogy az alacsony, de nagyon gyors elkapó is képes eldönteni a mérkőzéseket. Több csapat is érdeklődik Dorsett iránt, az előrejelzések szerint átcsúszik majd a második napra így viszonylag olcsó újonc szerződéssel sokat nyerhetnek majd vele.

7. Dorial Green-Beckham, ex-Missouri

Nagyon jó súlypontemelkedésű játékos aki a nehéz labdákat is könnyedén képes elkapni. A pozitívumok ellenére azonban küzd a fizikális cornerbackekkel, nehezen futja meg a routokat és nehezen tudja magát tisztára játszani. Összességében egy tehetséges, jó képességű játékosról van szó de a csapatok biztosan nem fogják kiválasztani a Draft korai szakaszában. A hírek szerint elég nehéz karakter továbbá problémák vannak a munkaerkölcsével is és a csapatok ezt a két dolgot utálják legjobban.

8. Devin Smith, Ohio State

Smith egy nagyon gyors játékos aki nem csak a felmérőkön hanem a pályán is meg tudja mutatni a gyorsaságát. A tavalyi szezonban 931 yardot, 12 elkapott touchdownt szerzett és 28.2 yardot átlagolt. Ezek igen jó mutatók de a szakértők véleménye szerint még jobban is teljesíthetett volna ha nem lassít le vagy várja állva a labdát a playek során. Minden képessége megvan hozzá, hogy ne csak egy deep catcheré váljon. Elsődlegesen a fizikumán és az elkapásain kell majd fejleszteni de a sebessége miatt veszélyes játékossá válhat és visszahordóként a speciális egységben is bevethető.

9. Sammie Coates, Auburn

Nagy, gyors és erőszakos. Jó vertikális tulajdonságokkal rendelkező elkapó aki dominálja a játékot és képes a nagy playek bemutatására is. A szakértők véleménye szerint meg kell tanulnia bízni az irányítójában és jobban kell majd megfutnia a hosszú routokat. Kettős a megítélése ugyanis a tulajdonságai alapján korai körös ígéretnek számít de az elkapási képességei miatt csak a késői körökre lenne jó. Valahol a közepes körökben fogják majd kiválasztani és sok munka után jó elkapóvá válhat.

10. Rashad Greene, Florida State

Nagyon produktív és akkor mutatja be a legjobb játékokat amikor arra a legnagyobb szükség van. Megvan az atletikussága és a sebessége ahhoz, hogy üresre játssza magát és magabiztosan futja meg a routokat. A szakértők véleménye szerint azonban jobban kellene fedeznie a labdát és lendületből jobban meg kellene vernie a cornerbackeket. Kis területet fog amin mindenképpen fejleszteni kell mert az NFL-ben nem mindig álló helyre és kézbe érkeznek a labdát.

(nfl.com, Fotó: scoopnest.com, collegesportsblog.dallasnews.com, steelersdepot.com, palmbeachpost.com, si.com, gamedayr.com, fansided.com, buckeyextra.dispatch.com, espn.go.com, rantsports.com)