A rákláb balladája

Amikor azt hiszed egy téma már nem lehet nevetségesebb, csak vedd elő egy álmos napon valahol a holtszezon kellős közepén. És láss csodát, lehet…

Ahhoz, hogy megértsük Jameis Winston ráklábbal kapcsolatos motivációit. Be kell látnunk, hogy teljesen igaza volt valahol, hogy megragadta azokat a ráklábakat. Hisz a ráklábak finomak. Én legalábbis szintúgy szeretem. Aztán más egyéb tényezőket is figyelembe kell venni. Hogy a rákláb például rengeteg módon elkészíthető. A rákláb jó, és nem fizetni valamiért ami tök jó, az aztán meg a legjobb.

0423_2_winston

Ilyen indíttatások mellett történhetett tehát, hogy Jameis Winston, akkor még az FSU irányítójaként besétált egy Publix élelmiszerüzletbe. (Ilyen van amúgy Budaörsön is. Én nem is tudtam.) És elvette a ráklábakat. Nem, nem ellopta! Elvette! Ugyanis a rákláb ajándék volt, az ajándékodat pedig nehezen tudod ellopni! Remélem eddig mindenkinek világos!

Ezt mondta legalábbis egy videóban Jameis Winston, Jim Harbaugh-nak. Mely videón napok óta örvendezik az egész net. Gondolom már csak Harbaugh reakciói miatt is. Grimaszaiból leginkább arra lehet következtetni, hogy kicsit viccesnek tartja Winston mondókáját a ráklábakkal kapcsolatosan.

“Egy héttel a haverom születésnapja előtt. Elmentünk a tortáért, és találkoztunk egy sráccal, aki a Publix-ban dolgozott. És azt mondta. “Bármikor bejössz ide, vihetsz bármit.” Szóval azon a napon csak kisétáltam. Aztán megállítottak. Aztán amikor bejöttem kiderült, hogy a rákláb már nem ugyan az a dolog.” – mondja Winston.

Végül meg persze galád módon jogi következményei is lettek az esetnek. Először is ki kellett csengetni 30 kemény dodót, ezen felül jött a 20 óra közmunka. No meg egy egész szezonos eltiltás a baseball-tól.

A vicc pedig tovább folytatódik. Ugyan is kiderült, hogy alapjáraton tortát kapni a születésnapodra, vagy ráklábat mert jó fej vagy, nem mond ellent az NCAA szabályzatának, de ha megvizsgálnák az ügyet és kiderülne, hogy Winston azért kapta a szülinapi nasit, meg a finomságokat, mert kiváló, és ismert amatőr sportoló hírében áll az FSU-n. Akár még a football-tól is eltilthatnák, még úgy is, ha ő lesz az első számú pick a drafton.

0423_3_winston

A tanulság pedig az kedves tévénéző gyerekek, hogy ha valaki ingyen ráklábbal kínál titeket, fogadjátok el, mert a rákláb finom, és a pénzetek is megmarad. De ha az NFL-be készülsz inkább óckodj  az ilyen jellegű tevékenységektől. Fizesd ki! Mert akkor ha a pénzed nem is marad meg, legalább eszel ráklábat! De semmiképp ne járj úgy mint Winston! Mert az hagyján, hogy végül pénze bánta, de még a ráklábat sem ette meg! Ráadásul kiküldték még egy laza 20 órás autópálya menti szemétszedésre is. Most megérte?

Mielőtt pedig a Winston pártiak elkezdenek rám kígyót, békát dobálni, kéretik ezt az egészet annyira komolyan venni, mint amennyire azt a téma komolysága megengedi. Azaz semennyire. Sőt mi több! Remélem akár Winstonnal is, de ha Tampába kerül, egy nagyon sikeres, és rákláb incidensektől mentes fényes, karrier vár rá, Olimposzi magasságokba emelve a Tampa Bay csapatát!

Apropó! Azt tudtátok, hogy Foci Jancsi után, most már Rákláb Winstonnak is van facebook oldala? Nem, nem mi készítettük, mielőtt megkérdeznétek…

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com