Eagles poszt áttekintő - Külső linebacker

brandon-graham-training-camp.jpgA kezdő poszt várományosai: Connor Barwin, Brandon Graham

Barwinnak tavaly a passrush terén is kiemelkedő éve volt, köszönhetően annak is, hogy többet küldték az irányító után, mint korábban.

Emellett továbbra is a legsokoldalúbb külső linebackerünk, jól érzi a passz elleni védekezést és a futások ellen is jó szintet hoz, ezért kulcsszerepe lesz a linebackerek között. Ráadásul a csapat egyik arca és vezére is, akinek a helye megkérdőjelezhetetlen a védelemben.

Graham végre megkapta azt a lehetőséget, amire évek óta várt, és egyértelmű kezdőjátékos lesz a Barwinnal átellenes oldalon. Az utóbbi két idényben folyamatosan nőttek snap-számai, és ezekkel a lehetőségekkel rendszeresen élni is tudott. Különösen az irányító siettetésében jeleskedett, általában Trent Cole cseréjeként, de a passz védekezésében is volt pozitív előrelépés. Most viszont meg kell mutatnia, hogy szükség esetén akár egész meccsen kiegyensúlyozottan és hatékonyan tudja betölteni posztját. Csapat mellett való kitartása is dicséretes, hiszen a Giants magasabb összegű - bár csak 1 éves – ajánlatával szemben Chip Kellyék szerződését fogadta el.

Akik a kezdőbe kerülésért küzdenek: Marcus Smith, Travis Long, Bryan Braman

marcus-smith.jpg

Trent Cole távozásával az OLB poszt mélysége kérdésessé vált, így most lényegében szabad a gazda a 3. számú OLB posztjáért.Talán mindenki annak örülne a legjobban, ha tavalyi első körös választott, Marcus Smith a csalódást keltő 2014-es szezon után végre előre lépne, és segítségére tudna lenni a csapatnak. Most minden lehetősége meglesz arra, hogy Graham tavalyi passrush specialista szerepét elfoglalja. Bár az előző idényben nem vártuk, hogy az első snaptől hasítani fog, de sajnos a szezon második felében sem tudott jelentős játékidőhöz jutni. Fizikálisan is ráfért a fejlesztés és fejben is javulnia kellett, most meglátjuk mire jutott.

Travis Long tavaly magabiztosan szerezte meg az egyik roster helyet, azonban az utolsó előszezon meccsen elszakította az ALC-jét, így ki kellett hagynia az évet. Sok minden függ attól, hogy milyen állapotban fog visszatérni második ACL sérüléséből. Ha egészséges lesz, valószínűleg nem lesz gondja az 53-ba kerüléssel a versenytársakat elnézve, különösen, hogy kívül és belül is bevethető, sokoldalú játékos. Ha sem Smith sem Long nem lesz meggyőző, akkor feltehetőleg Kendrickset, illetve Alonsot is láthatjuk majd néha OLB-ként.

kellydavisshurmur.jpg

Braman a remek speciális csapat egyik fontos embere, így helyét nehezen lehet veszélyeztetni a csapatban. Akkor lehet veszélyben, ha valamelyik újonnan jött játékos nagyot robbant a speciális csapatban.

Aki a csapatba kerülésért küzd: Jordan Dewalt-Ondijo

A Duke-ról érkezett draftolatlan szabadügynök az egyetemen DE-ként és OLB-ként is szerzett tapasztalatot. Nem volt különösebben produktív az egyetemen, és bár a méretei jók, de még nagyon nyers játékosról van szó. A szűk keretbe való bekerülésének esélyei minimálisak, a gyakorló csapat nagy eredmény lenne számára.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu