Newton élvezte az újabb győzelmet

Ellentétben néhányak véleményével Cam Newton valójában nem akarja, hogy ez róla szóljon.

De elnézést, a vasárnap után a legalább a nap egy részének Cam Newton-ról kell szólnia.

Newton soha nem dobott négy touchdown passzt egy NFL meccsen az elmúlt vasárnapig, és senki sem szerzett a Panthers története során négy touchdown passzt egy félidő alatt.

Newton megtette mindkettőt, majd a második félidőben hozzátett még egyet, amivel a Carolina kiütötte a Washington-t 44-16-ra és 10-0-al áll a szezonban.

Ez az utolsó szám az egyetlen, amiről Newton akar beszélni - és még csak nem is sokáig."A legfontosabb szám most a győzelem oszlopában van." mondta Newton.

"Ez nagyon jó érzés. Általában 24 óránk van, hogy megünnepeljük, de ez egy rövid hét, és fel kell, hogy készüljünk a Dallas ellen. De összességében ez egy nagyszerű csapatdiadal volt."

Newton volt az legboldogabb vasárnap, amikor a rajongók a Panthers kispad mögött elkezdték kántálni: "10-0!" Newton gyorsan megmutatta a győztes mosolyát - amit bőven volt alkalma villogtatni ebben a szezonban.

"Amivel foglalkozik - amivel mindannyian foglalkozunk - az a győzelem." mondta a center Ryan Kalil. "Azt hiszem, jó azt látni, hogy valaki önmaga, megtartja a személyiségét, de ugyanakkor továbbra is összpontosít, és azt teszi, amit meg kell tennie."

A második egymást követő meccsen volt Newton olyan pontos, mint még soha. Karrierjének legjobb teljesítményével 11 egymás utáni passza volt sikeres egy héttel ezelőtt a Tennessee ellen, vasárnap pedig öt különböző elkapónak adott touchdown passzt.

"Ez csak kifejezi az edzők iránti bizalmat." mondta Newton. "Nagyszerű hetünk volt az edzéseken ezen a héten, igazán rávetettük magunkat azokra a dolgokra, amiket megmutattak nekünk. Az edző mindig azt mondja: "Bízz a szemedben odakint." és ezt tettem. A srácok odakint megcsinálták a játékokat - Ted, FunFun, Greg és a srácok megkönnyítették a munkám."

Miután a futó Jonathan Stewart és Mike Tolbert megszerezte Newton passzából az első két TD-t a jól megtervezett játékok után, az elkapó Ted Ginn Jr.-é volt a következő játék, amikor Newton kiforgott, hogy időt nyerjen és egy hajszálpontos labdát adott Ginn-nek alacsonyan, a föld felett, az end zone közepén.

Nagyon hasonlított ahhoz, amit a tight end Greg Olsen szerzett az első félidőben utolsóként - ami Newton-nak az első alkalommal volt a negyedik egy meccsen és a Panthers-nek az első alkalommal volt a negyedik az első félidőben.

"Négy touchdown az első félidőben? Úgy gondolom, hogy ez nagyon jó." mondta Olsen, aki úgy kezdte a meccset, hogy a Carolina minden idők legjobb tight end-je lehet az elkapott yardok tekintetében. "Mit lehet mondani? A srác egy nagyon elit szinten játszik most."

Az egyetlen Newton szemére vethető dolog a mesés ötödik évében az, hogy a passz sikerességi mutatója túl alacsony, és hogy az egyik ünneplése túl sok volt. Folyamatosan ez volt rajta az elmúlt két hétben, és a csapattársa ragaszkodik a leginkább ahhoz, hogy ez az őrült tánc volt mindig is a védjegye.

"Vicces látni, hogy az emberek milyen idegesek, amikor ünnepel, és jól érzi magát. Ebben következetes. Ő ugyanaz a fickó." mondta Kalil. "Jó munkával kezeli a sikereinket és szintén jó munkával kezeli a néhány negatív kritikát róla, ami nem hiszem, hogy indokolt. Olyasvalaki, aki hihetetlenül keményen dolgozik a hét folyamán - egyike az első srácoknak, egyike az utolsó srácoknak. Érdekli, hogy a csapattársai mit gondolnak róla. Segíteni akar a csapatnak nyerni. Nem kerül bajba a pályán kívül. A megfelelő dolgokat mondja a srácoknak. Tesz egy csomó dolgot, amit ti srácok nem tudtok a pályán kívül - nem próbálj meg egy nagy képet alkotni róla. Megtesz mindent, amit szeretnél egy franchise QB-tól látni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com