Marshawn Lynch a visszavonuláson gondolkodik

Ez önmagában nem hír hiszen Marshawn Lynch az utolsó két offseasonban már eljátszott a visszavonulás gondolatával. Természetesen nem kell mindent készpénznek venni mert több nyilatkozat is csak marketing céllal történik de Lynch "atomlaza" stílusát ismerve komolyan benne van a pakliban, hogy egyik pillanatról a másikra felhagy a futballal.

A csapat general manager John Schneider egy pénteki, a Seattle KIRO-AM rádiónak adott interjújában elárulta, neki az az érzése, hogy Lynch a gyengén sikerült 2015-ös szezon miatt a visszavonuláson gondolkodik. Erről már korábban beszámolt a NFL Media munkatársa Ian Rapoport is sőt Pete Carroll véleménye szerint "a levegőben lóg" Lynch jövője.

A beszámolók és a nyilatkozatok azonban egy kicsit ellentétes szemléletűek.

Schneider elmondta, hogy a Lynch iránti tiszteletből mozgásteret biztosítanak a futó számára, hogy eldönthesse mihez akar kezdeni a jövőben.

Rapoport viszont már keményebben fogalmazott: "Az teljesen egyértelmű, hogy Lynch a 2016-ra érvényes 11.5 millió dolláros cap számával nem lesz tagja a Seattle Seahawks csapatának."

Egy éve még teljesen más volt a helyzet amikor is kétéves szerződéshosszabbítást kapott a running back. Idén 11.5 millió, jövőre 12.5 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. A Pro Football Talk információ szerint Lynch a visszavonulása esetén 5 millió dollár aláírási bónusszal fog tartozni a Seahawks-nak amit a cut esetén megtarthat.

Ez így már érdekes mert ha elsétál akkor tartozik 5 millióval. Játszani ennyiért nem fog mert kell a hely lejáró szerződésű játékosok, a Dratfon kiválasztott játékosok számára és a szabadügynökpiacon sem árt a mozgástér. A hírek szerint Lynch nem fog belemenni a fizetéscsökkentésbe így csak a cut marad.

Lynch elküldésével 6.5 millió dollár szabadul fel az idei és 10 millió dollár a jövő évi fizetési sapkából. Jelen pillanatban a cut tűnik a legvalószínűbbnek és Lynch tárgyalási pozícióját gyengíti az újonc évében berobbanó Thomas Rawls is. Az újonc futó 830 futot yardot termelt és 5.6  yardos átlaggal árt ami Lynch oldalán idén lecsökkent 3.8 yardra. Beast Mode® jelenleg inkább "Cut Mode" vagy "Retirement Mode".

(nfl.com, Fotó: sportsworldreport.com, abcnews.go.com)