A Baltimore Ravens megvált a támadófalemberétől

A Baltimore Ravens tegnap megvált offensive tacklejétől Eugene Monroe-tól. A csapat elsőként megpróbálta eltradelni a játékosát és a New York Giants vezetőségével folyatott tárgyalások sikertelenségét követően Monroe elküldés mellett döntöttek.

A left tackle körüli bizonytalanság már érezhető volt a hét elején is mert a játékos kihagyta a kötelező edzéstábort. John Harbaugh vezetőedző akkor lenyilatkozta, hogy Monroe a general manager Ozzie Newsome döntés miatt marad távol mert el akarja Őt tradelni. Harbaugh még hozzáfűzte, hogy Newsome kezében van a döntés, majd kiderül mi lesz.

Monroe szerződésének felépítése miatt a csapat szempontjából érthetőbb lépés volt a cut. Az elküldése után 6.5 millió dollár helyet képeztek a fizetési sapkában úgy, hogy idén 2.2, jövőre pedig 4.4 millió dollár halott összeg maradt utána. A trade-el más lett volna az arány bár az igaz, hogy valamilyen késői körös pickkel gazdagodott volna a csapat.

"Nem fogok visszatérni a Ravenshez az idei szezonban. Soha sem egyszerű továbblépni - szeretem Baltimore-t és a szurkolókat - de ez a játék része. A mostani véleménykülönbség ellenére is egy dolog biztos marad: bármi is történjen a pályafutásom hátralevő részében, folyamatosan nyomást fogok helyezni a ligára, hogy a fájdalom kezeléséhez fogadják el választható lehetőségként az orvosi marihuánát. Mindent meg fogok tenni azért, hogy az utánam következő játékosok számára biztosítsak egy alternatív fájdalomkezelési lehetőséget, hogy ne legyenek kénytelenek a káros és függést okozó megoldást választani. Ebben az offseasonban nagyon keményem dolgoztam azért, hogy visszatérjek a sérülésemből. Zöld utat kaptam a játékhoz és nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérjek a pályára és a versenybe." - szerepelt a játékos Twitter oldalán.

Monroe-t a 2009-es Draft első körének kilencedik helyén választotta ki a Jacksonville Jaguars csapata. Pályafutása első négy szezonjában csak 3 mérkőzésen nem tudott pályára lépni majd az ötödik évben, szezon közben eltradelték a Ravens-el. A játékos ára a negyedik és az ötödik körös Draft pick volt. 

Baltimoreba érkezésének évében 11 mérkőzésen lépett pályára kezdőként. A trade-el még az újonc szerződése volt életben így a Ravens a szabadügynökpiac nyitása előtt ötéves, 37.5 millió dolláros szerződést kötött vele. 2014-ben egy kisebb térdműtét miatt 5 mérkőzést ki kellett hagynia míg a tavalyi szezonban a vállsérülése miatt csak 6 mérkőzésen tudott pályára lépni.

(nfl.com, Fotó: baltimoresun.com, baltimoreravens.com)