Lemarad az Olimpiáról az NFL-ből visszavonult ausztrál rögbijátékos

Két hónapja visszavonult az NFL-ből a San Francisco 49ers running backje Jarryd Hayne, hogy valóra válthassa álmát és szerepeljen az Olimpián.

Hayne-t felkereste a Fidzsi rögbicsapat, hogy csatlakozzon az olimpiára készülő keretükhöz. A játékos rögbis pályafutása során már szerepelt az Ausztrál és a Fidzsi-szigetek válogatottjában is így a visszatérésével nem volt probléma.

Jogilag nem adódott probléma mert a játékos szerepelhetett volna a válogatottban de az NFL-ben eltöltött idő miatt rengeteg felkészülésre volt szüksége a visszatéréshez. Ennyi idő nem állt rendelkezésre így nem tudta magát formába hozni és pénteken közölték vele, hogy nem számítanak rá az Olimpián.

"Pénteken volt egy találkozón Ben-el, hogy megvitassuk a jövőmet a csapatnál és közölte velem, hogy véget ért a válogatottbeli szereplésem. Amennyire szerettem volna pályára lépni Rióban annyira tudnom kellett volna, hogy még nem állok rá készen. A csapatnál eltöltött időm alatt mindent megtettem. Minden profi atlétaként szerzett tapasztalatomat bevetettem, minden nap mindent megpróbáltam a csapatba kerülésért és hogy folyamatosan jobb legyek de az idő sajnos ellenem volt." - szerepelt Hayne közleményében.

Hayne visszavonult az NFL-ből, lemaradt az Olimpiáról így nem maradt más minthogy visszatérjen a National Rugby League-ben. Rögbijátékosként milliókat keresett évente és kétszer is megválasztották a liga legjobb játékosának. Megélte az álmát, szerepelt az NFL-ben de ez a "kirándulás" nem fog bekerülni a sikertörténetek közé.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)